Primarul Cărpuşor a dobândit 3 apartamente şi 3 terenuri

  • Apartamentele achiziţionate de "tăticul"  Romanului sunt în Bucureşti şi Iaşi
 
Primarul Romanului, Dan Ioan Cărpuşor, a catadicsit să-şi "înnoiască" declaraţia de avere. Faptul că noul document postat pe siteul primăriei este completat cu omisiuni şi cu două tipuri (culori) de cerneală/pastă sugerează că gestul edilului a fost făcut "la viteză", probabil imediat după apariţia articolului care semnala "respectul" faţă de lege al alesului romaşcanilor, publicat în revista economică FINANCIARUL.
 
Noua declaraţie de avere este datată 30 ianuarie 2007 şi aduce ca ultimă noutate un teren achiziţionat de Cărpuşor în anul 2006, situat în municipiul Roman. Chiar şi numai această tranzacţie îl obliga pe Căr-puşor să actualizeze declaraţia încă de anul trecut, conform legislaţiei în vigoare.
 
Cărpuşor nu are habar care este valoarea impozabilă a apartamentelor sale
 
La ora actuală, "tăticul" Romanului deţine, împreună cu soţia, 5 terenuri încadrate la categoria intravilan: două în Roman, de 500 mp, respectiv 245 mp; două în localitatea Ardeluţa (de 5.000, respectiv 700 mp); unul la Durău, de 5.000 mp.
 
La capitolul clădiri, familia primarului are în proprietate 4 apartamente: două în Iaşi (de 50 mp fiecare, dobândite în 2005), unul în Bucureşti (54 mp, din 2004) şi unul în Roman (120 mp, din 1993). O casă de locuit, de 400 mp, situată în Roman, întregeşte averea imobiliară a Cărpuşorilor. La acestea, se adaugă două spaţii comerciale, de 250, respectiv 700 mp, deţinute în combinaţie cu un anume Samson, respectiv cu M.V. În ceea ce priveşte apartamentele din Iaşi, Cărpuşor habar nu are care este valoarea impozabilă a acestora.
 
Demn de remarcat este faptul că apartamentele din Iaşi şi Bucureşti, precum şi 3 din cele 5 terenuri deţinute, au fost dobândite după ce Dan Ioan Cărpuşor a devenit "primul ales" al Romanului. Reamintim că acesta a ajuns primar al municipiului Roman în anul 2000, după al doilea tur de scrutin, fiind reales în anul 2004.
 
Între timp, Lucian Grecu s-a achitat de datorie

 
În ceea ce priveşte banii, Dan Ioan Cărpuşor ar putea spune "fără număr", el nereuşind să-şi amintească decât după câţiva ani că are un depozit de aproximativ 22.000 euro la Bancpost. Acest depozit a fost constituit în 2001 (după cum susţine în declaraţia de avere din 2007), dar nu a fost menţionat în declaraţia din 2005.
 
Primarul a mai pus deoparte 400.000 RON, bani depuşi la BRD (300.000 RON) şi la Bancpost (100.000 RON), aceste sume provenind din "împrumut restituit de Lucian Grecu". Culmea este că, în declaraţia din 2005, Cărpuşor susţinea că l-a împrumutat pe Lucian Grecu, în 1996, cu 180.000 dolari, iar în declaraţia de acum pomeneşte de împrumutul de aproximativ 180.000 euro. Sau poate că diferenţa reprezintă dobânda (camăta) achitată de proprietarul (în acte) al Hotelului "Unirea" Iaşi?!
 
Deşi a primit înapoi banii de la Grecu, Dan Ioan Cărpuşor s-a îndatorat la Tănase Luminiţa cu 20.000 RON, "credit" contractat în 2005, cu scadenţă în anul 2010. Tot în 2010, "tăticul“ Romanului ar trebui să îi returneze şi suma datorată fratelui Adrian, care se ridică la 130.000 RON, şi care a fost împrumutată în anul preelectoral 1999. Dacă ţinem cont de veniturile declarate, rămâne un semn de întrebare privind posibilitatea financiară a primarului de a plăti aceste datorii…
 
Domnu' primar se descurcă mai greu cu "dividentele"
 
Anul trecut, Cărpuşor a încasat 35.700 RON reprezentând leafa de primar, în timp ce soţia Liudmila, ca şi director la "Loracom", a fost retribuită cu 34.200 RON. Sărind peste faptul că primarul celei de a doua localităţi a judeţului Neamţ nu a aflat că se numesc dividende (şi nu "dividente", cum scrie el în declaraţie), merită menţionat faptul că Liudmila Cărpuşor (fostă Botoc) a mai pus la teşcherea 45.812 RON de la "Loracom", partea ei din profitul aferent anului 2005.
 
Ciudat/dubios în declaraţia lui Cărpuşor este faptul că menţionează suma de 50.000 RON ca "dividente" încasate de soţie pentru anul financiar 2006, aceasta în condiţiile în care declaraţia de avere este datată cu mult înainte de termenul pentru depunerea rezultatelor financiare ale unei firme. O altă sumă de 8.000 RON este trecută ca şi "dividente" pentru Liudmila de la "L&L" (în realitate firma se numeşte "L&L Invest"), în condiţiile în care această firmă a fost înregistrată în noiembrie 2006!
 
Declaraţia de interese a lui Cărpuşor este una "la plesneală", acesta susţinând că soţia ar fi director general la "Loracom" şi administrator la "L&L". În realitate, Liudmila figurează în evidenţele Registrului Comerţului ca administrator şi/sau asociat la "Linrom Com", "Ancastel Prodcom", "Loracom", "Sephora", "L&L Invest", "Tera Center". Fratele lui Dan Ioan Cărpuşor este implicat (ca asociat/administrator) la "Inter Amal" (unde este asociat cu un cetăţean iordanian), "Intermedical Ind", "Proiect Activ 2005", "Pro Games", "Marom", "Clan Com", "Lumro", "Casa de Schimb Valutar Atlantic Exchange" şi "Open Mind Entertainment".
 
Deşi este greu de crezut că primarul nu cunoaşte cel puţin implicarea soţiei în afacerile menţionate, şi-a permis să depună o declaraţie de interese incompletă, semnătura lui fiind exact sub fraza "prezenta declaraţie constituie act public şi răspund, conform legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor". Nici fostul şef de partid al lui Cărpuşor, Adrian Năstase, nu a crezut vreodată că va ajunge… unde a ajuns!
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.