Au început lucrările la blocurile ANL de la Piatra Neamţ

 
Reprezentanţii autorităţilor locale pietrene au pus piatra de temelie la blocurile pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe le construieşte pe strada Nufărului, din municipiul Piatra Neamţ.
 
Ansamblul constă în patru blocuri, cu şase tronsoane, cu un regim de înălţime care cuprinde parter, două etaje şi mansardă, totalizând 90 de apartamente ce urmează a fi închiriate tinerilor care nu au împlinit vârsta de 35 de ani. Vor fi 42 de apartamente cu o cameră si 48 cu două camere. Obiectivul se construieşte pe o suprafaţă de 6.585 de metri pătraţi, terenul fiind pus la dispoziţie de Primăria municipiului Piatra Neamţ, autorităţile locale urmând să asigure şi racordarea la utilităţi a ansamblului. Constructorul, compania TLSIT, care lucrează după un proiect realizat de "Edil Proiect", are misiunea de a finaliza lucrările până în luna ianuarie 2009.
 
Investiţia a fost apreciată la o valoare de 3,01 milioane euro, sumă susţinută din bugetul ANL, la care se vor adăuga costurile asigurării reţelelor de utilităţi, calculate de către municipalitatea pietreană la 130.000 RON. Blocurile, care vor fi dotate fiecare cu centrală termică pe bază de gaze naturale, vor fi racordate şi la reţelele de apă-canal, electricitate şi telefonie.
 
"Acest proiect se înscrie în prevederile programului de guvernare 2005 – 2008 şi ale strategiei Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în ceea ce prieşte construcţia de locuinţe. Cele 90 de apartamente care se vor ridica pe acest amplasament vor fi dotate cu tot ce este nevoie: gresie ceramică în băi, bucătării şi holuri, faianţă pe frontul de lucru în bucătării şi perimetral în băi, parchet laminat în camere, obiecte sanitare, cu finisaje deosebite şi cu respectarea normelor de audit energetic", a declarat Cornelia Tudorancea, coordonatorul zonal pe Moldova al ANL.

 
Cele 90 de apartamente sunt destinate închirierii de către tinerii sub 35 de ani, pe lista reactualizată de aşteptare a Primăriei figurând circa 1.000 de solicitări de această natură.
 
Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ, a declarat că autorităţile locale se vor concentra pe construirea a cât mai multe unităţi locative.
 
"Ne bucurăm că am reuşit să aducem noi finanţări ANL la Piatra Neamţ şi să inaugurăm primele lucrări la blocurile de locuinţe pentru tineri. Sper să mai avem asemenea proiecte şi să facem cât mai multe locuinţe pentru pietreni. Vom continua să căutăm noi soluţii pentru a găsi terenuri pe care să construim locuinţe pentru tineri, având în vedere cererea tot mai mare. Căutăm să rezolvăm măcar în parte problema fondului locativ", a declarat primarul Gheorghe Ştefan.
 
Alături de cele patru blocuri cu apartamente pentru închiriat, ANL finanţează construirea altor cinci blocuri, cu un total de 60 de apartamente cu două, trei şi patru camere, prin credit ipotecar. Şeful municipalităţii pietrene a mai spus că este posibil ca în acest an să fie date în exploatare 416 apartamente, construite prin intermediul ANL sau locuinţe sociale, finanţate din resurse locale.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.