Spitalul de Copii din Iaşi va fi reabilitat complet

 
Spitalul Clinic de Copii "Sf. Maria" din Iaşi va beneficia de o finanţare în valoare totală de 4,5 milioane de euro, pentru renovarea completă a clădirii şi dotarea cu echipamente ultramoderne.
Proiectul prevede că pentru consolidarea şi modernizarea spaţiului hotelier se vor aloca fonduri în valoare de 3 milioane de euro, diferenţa fiind destinată achiziţionării aparaturii necesare laboratului de analize şi instalaţiilor pentru bucătăria şi spălătoria spitalului.
 
Prima tranşă de bani din suma destinată reabilitării Spitalului de Copii "Sf. Maria" ar urma să fie disponibilă la finalul celei de-a doua părţi a anului, iar anul viitor, când sunt planificate să demareze lucrările propriu-zise de modernizare a clădirii, să fie asigurată diferenţa de fonduri.
 
Conform declaraţiilor prof.dr. Marin Burlea, managerul Spitalului de Copii "Sf. Maria", proiectul a fost acceptat spre finanţare în cadrul unui program comun derulat de Guvernul Greciei şi Ministerul Sănătăţii din România, vizând reabilitarea mai multor unităţi medicale de pediatrie din ţară.
 
Planurile de modernizare a clădirii Spitalului de Copii din Iaşi au fost elaborate în urmă cu mai mulţi ani şi au fost susţinute cu tenacitate de conducerea instituţiei, primind de curând aprobarea finanţatorilor.
 
Discuţiile iniţiale dintre partea română şi cea elenă vizau participarea Guvernului de la Bucureşti cu o cotă de 20% din valoarea proiectului, dar în final s-a decis ca Ministerul Sănătăţii să asigure o parte de finanţare de 35%.
 
"În această situaţie, ministerul a fost nevoit să găsească o soluţie pentru asigurarea necesarului suplimentar de fonduri, problema fiind rezolvată de curând. Ca atare, în cursul lunii aprilie vom participa la lucrările unei comisii de mediere, cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi, dacă totul va merge conform planurilor, vom demara în cel mai scurt timp procedurile de licitaţie pentru executarea lucrărilor şi pentru achiziţii", a declarat prof.dr. Marin Burlea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.