EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Debranşări cu forţa la Botoşani

 
Peste 200 de familii din municipiul Botoşani care locuiesc în blocuri unde peste trei-sferturi din locatari dispun de centrale termice de apartament vor fi debranşaţi de la sistemul public de furnizare a agentului termic. Societatea de termoficare „Termica” a decis să întrerupă serviciile de furnizare apă caldă menajeră către scările de bloc cu patru sau mai puţin de patru clienţi.
 
Directorul „Termica”, Ion Diaconu, susţine că măsura aparţine Consiliului de Administraţie şi a fost luată ca urmare a neacoperirii costurilor de transport şi distribuţie a energiei termice. „Din păcate, cheltuim foarte mult pentru a duce apa caldă la acele apartamente. Nu se mai justifică aceste costuri”, a declarat Diaconu.
 
În Botoşani există 70 de scări de bloc care vor fi debranşate de la „Termica” pe motiv că au mai puţin de patru apartamente racordate la sistemul centralizat. Reprezentanţii producătorului de energie termică analizează dacă aceste scări de bloc vor avea sau nu la iarnă căldură.
 
 
Taxe de debranşare mai mari pentru păşcăneni

 
Conducerea regiei locale de termoficare a municipiului Paşcani s-a orientat către o altă măsură pentru eficientizarea costurilor, şi anume majorarea taxelor de debranşare a caloriferelor de la 80 de lei, cât era în urmă cu un an, la 280 lei.
Purtătorul de cuvânt al regiei locale de termoficare, Adrian Cântea, a declarat că noul preţ acoperă toate costurile regiei.
 
„Mă refer nu atât la tăierea efectivă a conductelor şi la debranşare, ci mai ales la golirea instalaţiilor de încălzire, pe care, pe timpul verii, trebuie să le ţinem pline cu apă pentru a nu rugini.
Instalaţiile sunt umplute cu apă tratată, dedurizată, care este scumpă şi care se pierde atunci când golim instalaţia pentru a putea face debranşarea”,
a explicat Cântea.
 
În ciuda explicaţiilor date de reprezentanţii regiei, care susţin că „este un preţ corect”, cetăţenii municipiului Paşcani sunt nemulţumiţi de majorarea taxelor de debranşare, acuzând regia că astfel de măsuri sunt, de fapt, menite să descurajeze cetăţenii să renunţe la sistemul centralizat de încălzire.
 
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata