Primăria Suceava şi-a lărgit moşia cu 30 de hectare de parc

Primăria Suceava s-a îmbogăţit cu 30 de hectare de teren după ce Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi-a dat acordul în privinţa transferului unei suprafeţe de aproximativ 20% din parcul dendrologic din municipiu.
 
Primarul Ion Lungu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, în maxim o lună sau două, va fi emisă o hotărâre de guvern în acest sens, iar până la sfârşitul acestui an parcul dendrologic va intra în posesia municipalităţii.
 
Potrivit primarului, condiţia de bază pentru acest transfer funciar a fost păstrarea suprafeţei cu destinaţie de parc dendrologic.
Ion Lungu a spus că, după îndeplinirea formalităţilor, parcul va fi inclus în strategia de dezvoltare a turismului în municipiu şi va face parte din proiectul de reamenajare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, având în vedere că se află în imediata vecinătate a obiectivului istoric. Parcul dendrologic are o suprafaţă totală de 170 de hectare şi se află în proprietatea Direcţiei Silvice Suceava.
 
În ceea ce priveşte Cetatea de Scaun, Guvernul a aprobat printr-o hotărâre ca patrimoniul să fie preluat în administrare de Consiliul Judeţean Suceava, dar faptic predarea nu s-a realizat.Potrivit primarului, în prezent, Cetatea de Scaun a Sucevei, obiectiv din patrimoniul naţional, nu aparţine nimănui, deoarece membrii unei comisii de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor nu au găsit timp, în ultimii şase ani, să ajungă la Suceava pentru a semna procesul verbal de predare-primire a patrimoniului cu administraţia judeţeană. De aceea, primarul speră ca până la sfârşitul acestui an să fie clarificată problema situaţiei patrimoniale.
 
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.