Fundaţiile şi asociaţiile vor plăti impozitele semestrial

 
Impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii, precum şi impozitul reţinut la sursă pentru veniturile realizate de asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, cu excepţia instituţiilor publice, vor fi plătite semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare semestrului în care au fost realizate, potrivit unor propuneri de modificare a Codului de Procedură Fiscală.
În prezent, aceste categorii de impozite se plătesc anual, până la data de 25 inclusiv a lunii ianuarie a anului următor.
 
Conform noilor reglementări, contribuabilii au obligaţia să declare impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii până la termenul de plată. Nedepunerea declaraţiei fiscale oferă autorităţii fiscale dreptul de a stabili din oficiu impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat.
 
Stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale nu se poate face înainte de împlinirea unui termen de 15 zile de la înştiinţarea contribuabilului privind depăşirea termenului legal de depunere a declaraţiei fiscale.
 
În cazul contribuabililor care au obligaţia declarării bunurilor sau veniturilor impozabile, stabilirea din oficiu a obligaţiei fiscale se face prin estimarea bazei de impunere. Impunerea din oficiu nu se face în cazul contribuabililor inactivi sau al celor din evidenţa specială, atât timp cât se găsesc în această situaţie.
 
 
 
 
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!