Merii au înflorit în livezile din Vaslui

 
Pomii au înflorit în unele livezi de meri de la marginea municipiului Vaslui, fenomen apărut, potrivit specialiştilor, din cauza căldurii excesive din ultimele luni. Aceştia susţin că pomii fructiferi au intrat în repaus vegetativ şi acum, după o perioadă foarte călduroasă, au pornit în vegetaţie.
 
„Acest fenomen este o dereglare a perioadei vegetative la pomii fructiferi. Din cauza căldurii excesive din vara aceasta, a apărut un aşa-numit repaus vegetativ. Odată cu ploile şi cu temperaturile ceva mai scăzute, e posibil ca merii să înflorească. Astfel de dereglări au apărut în fiecare an, mai ales la salcâm” – a precizat directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vaslui, Iulian Vasile.
 
Unii agronomi susţin că nu ar fi exclus ca, în câţiva ani, pomii să înflorească toamna şi culesul fructelor să aibă loc primăvara, însă alţii sunt de părere că merii care au înflorit acum se vor usca în câţiva ani. Asta pentru că primăvara, când este vremea lor de pornire în vegetaţie, nu vor mai avea putere să se regenereze.
 
 
 
 
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.