EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Sute de agricultori suceveni riscă să rămână fără subvenţii pentru animale

 
Sute de agricultori suceveni riscă să rămână fără subvenţii pentru animale, dacă nu îşi vor remedia neregulile din dosare, depistate de angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lya Chiriac.
 
Potrivit sursei citate, 900 de dosare dintr-un total de 1.147 verificate au fost găsite în neconformitate, iar ţăranilor li s-au emis notificări pentru remedierea acestor probleme. Lya Chiriac a spus că fermierii nu au operat la timp mişcarea acestor animale în sensul că, atunci când au vândut, nu au solicitat certificat sanitar-veterinar şi nu au cerut medicului veterinar să le consemneze în exploataţii modificările respective.
 
Aceeaşi situaţie a fost constatată şi la cumpărarea unui animal de către ţărani, astfel încât mişcarea acestora, bovine şi ovine, nu se regăseşte în baza de date a Registrului Naţional al Exploataţiilor. Lya Chiriac a precizat că toţi fermierii care au primit notificări au la dispoziţie şapte zile pentru remedierea acestor probleme. În cea de-a opta zi de la data emiterii notificărilor, în urma unui protocol încheiat între ANSV şi APIA, reprezentanţii APIA vor reverifica cererile de sprijin.
 
Termenele limită până la care se mai pot depune cereri de acordare a subvenţiilor sunt 31 decembrie – pentru ovine şi 31 ianuarie – pentru bovine. APIA Suceava a înregistrat 19.512 cereri de subvenţii din judeţ.
 
 
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata