Românii au cele mai multe datorii la firmele de telefonie şi bănci

 
Aproximativ 90% dintre datoriile recente ale românilor sunt pentru sectorul telecomunicaţiilor, urmat de bănci, asigurări, instituţii de creditare, distribuţie auto, cosmetice şi transporturi, a precizat, Georg Kovacs, manager la „EOS KSI România”, la o conferinţă de specialitate.
 
„Piaţa colectării creanţelor va creşte în 2007 – 2008 prin valoarea şi volumul mare al creditelor acordate şi nu prin aportul de clienţi noi. În fapt, piaţa de management a creanţelor nu a ajuns încă la maturitate în România, dar 2007 este anul în care aproape toate băncile comerciale vor externaliza serviciile de colectare a datoriilor recente, cu excepţia celor provenite din credite ipotecare.
Actualele condiţii ale pieţei ne permit creşteri de peste 20% ale cifrei de afaceri pentru 2007 şi estimăm acelaşi ritm de creştere şi pentru 2008”, a precizat Kovacs.
 
Compania „EOS KSI România” a realizat în 2006 o cifră de 6,5 milioane euro comparativ cu patru milioane euro înregistrate în 2005. Compania gestionează în prezent un portofoliu de peste 80 de milioane de euro, având o cotă de piaţă de 40%.
„Dezvoltarea colectării creanţelor în sectorul transfrontalier, în special pentru SUA, este una dintre direcţiile pe care se va axa în 2007 compania «EOS KSI». De fapt, colectarea transfrontalieră a creanţelor comerciale, cu valori cuprinse între 100.000 – 200.000 de euro, reprezintă un sector de viitor pentru companiile recuperatoare de datorii din zona Central şi Est-Europeană”, a subliniat Georg Kovacs.
 
Conform rapoartelor „EOS KSI”, rezultatele recuperării creanţelor în România sunt extrem de bune pentru firmele care au acest obiect de activitate. În prezent, în România activează circa şapte jucători mari şi 30 de firme mai mici în acest domeniu, pe când în Polonia există aproape 600 de agenţii mari şi mijlocii care asigură colectarea şi managementul creanţelor.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.