EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.49%)
GBP
5,39 RON
(+0.26%)
CHF
4,53 RON
(+0.3%)
BGN
2,47 RON
(+0.38%)
BYN
1,82 RON
(+1.1%)
CAD
3,18 RON
(+0.25%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,91 RON
(-0.43%)
JPY
0,04 RON
(+0.47%)
CZK
0,18 RON
(-0.75%)
INR
0,06 RON
(+0.42%)

Sistem de coduri de bare pe reţetele medicale

 
Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate (CJASS) Iaşi, Iulian Şerban, propune folosirea codurilor de bare pe prescripţiile medicale, un sistem similar celui folosit în supermarket-uri.
Şeful CJASS susţine că, până la sfârşitul acestui an, va pune la punct un sistem propriu de marcare cu coduri de bare a reţetelor şi taloanelor medicale.
 
Dacă sistemul se va dovedi viabil, el va fi prezentat reprezentanţilor Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pentru a fi implementat şi la nivel naţional.
Directorul CJASS afirmă că în acest fel angajaţii instituţiei vor număra mai uşor reţetele eliberate în fiecare lună de medici şi onorate de farmacişti.
 
„Ar însemna să controlăm, manual, în jur de 120.000 de reţete compensate şi gratuite lunar. Este enorm de mult, astfel încât acum facem verificări prin sondaj, ceea ce nu este corect. În plus, acum trebuie să verificăm şi zeci de mii de taloane trimise de laboratoarele de analize care au efectuat investigaţii în cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei”, a explicat Iulian Şerban.
 
Potrivit acestuia, fiecare farmacie şi laborator ar trebui să se doteze cu imprimante speciale pentru coduri de bare şi cu programele de calculator necesare pentru generarea acestora.
Fiecare reţetă sau talon de analize va primi un cod de bare care va sintetiza medicamentele sau analizele trecute pe documentele medicale.
Angajaţii CJASS vor trece apoi codurile de bare printr-un cititor special, obţinând datele de care vor avea nevoie.
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata