Roca a investit 9,5 milioane euro în fabrica de obiecte sanitare Cesarom

 
În decembrie 2006, compania „Roca” a investit circa opt milioane euro pentru achiziţia fabricii de obiecte sanitare „Cesarom” de la grupul austriac „Lasselsberger”, iar în anul 2007 a investit alţi 1,5 milioane euro în facilităţile de producţie destinate creşterii calităţii produselor comercializate, a anunţat directorul general „Roca”, Juan Jiorda.
 
Portofoliul de produse al companiei „Roca” cuprinde obiecte sanitare din porţelan sticlos, căzi de baie şi cădiţe de duş din acrilic, produse pentru hidromasaj, robineţi şi accesorii pentru baie. Odată cu achiziţia fabricii, grupul „Roca” a integrat şi un număr de 375 de angajaţi români şi o capacitate de producţie de aproximativ 500.000 obiecte sanitare pe an.
 
Anul 2007 a însemnat pentru „Roca” diversificarea portofoliului de produse, pentru adaptarea la nevoile şi specificul pieţei din România. Începând cu luna octombrie 2007, compania „Roca” produce şi comercializează, în România, obiecte sanitare tradiţionale cu brand-ul INKER, urmând ca produsele de lux cu brand-ul „Roca” să intre pe piaţa românească de la mijlocul anului 2008.
Principalele direcţii de dezvoltare ale companiei „Roca” vizează dublarea producţiei fabricii locale în următorii cinci ani, adaptarea şi diversificarea producţiei la specificul pieţei locale şi creşterea cotei de piaţă.
 
„Roca Obiecte Sanitare”, parte a grupului spaniol ROCA, produce şi comercializează în România soluţii complete, tehnice şi de design, pentru amenajarea băilor, punând la dispoziţia consumatorilor toată gama de obiecte sanitare pentru baie (obiecte ceramice, baterii sanitare, accesorii, etc.). Primele două mărci propuse pentru piaţa românească sunt „Inker” şi „Roca”.
 
„Inker” este brandul economic al grupului, sub care se comercializează produse de calitate superioară la un preţ foarte accesibil: obiecte sanitare din ceramică, căzi şi cabine de duş acrilice sau din oţel, etc.
 
„Roca”, cel de-al doilea brand promovat în România, se adresează consumatorului pretenţios, care doreşte, în acelaşi timp, calitate, design, inovaţie şi tehnologie.Grupul spaniol „Roca” este cel mai mare producător mondial de obiecte sanitare, cu prezenţă activă în 115 ţări, cu 54 de fabrici proprii, în 19 ţări şi peste 20.000 de angajaţi pe patru continente.
 
Printre punctele de forţă ale grupului pe plan mondial se numără soliditatea financiară (cifra de afaceri consolidată în anul 2006 de 1,635 milioane euro, profit net de 131 milioane euro), investiţiile în cercetare şi dezvoltare, politica de inovare continuă ca factor de creştere a competitivităţii, colaborarea cu cei mai importanţi arhitecţi şi designeri ai lumii, precum şi soluţiile complete pe care le oferă pentru baie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.