Piaţa românească de consultanţă în management estimată la 260 milioane euro

 
Piaţa românească de consultanţă în management este estimată la 260 milioane euro, în creştere cu peste 20% faţă de anii precedenţi, potrivit unui raport recent al Federaţiei Europene a Asociaţiilor de Consultanţă în Management (FEACO).
 
Piaţa autohtonă se află într-o continuă ascensiune, în mare parte datorată integrării în Uniunea Europeană (UE), dar experţii sunt de părere că piaţa de consultanţă în management nu este încă matură, mai mult din cauza fragmentării provocate de numărul mare de competitori.
 
Raportul emis zilele trecute de către FEACO arată că piaţa de consultanţă în management din Europa are o valoare estimată de 74 de miliarde de euro, în creştere cu peste 10,7% faţă de anul anterior.
 
Germania este cea mai mare piaţă pentru consultanţă în Europa, urmând Marea Britanie pe locul doi. Franţa sau Spania se situează pe locul trei, în funcţie de criteriile folosite. Serviciile de consultanţă sunt mai bine reprezentate în Franţa, în timp ce vânzările totale din Spania sunt mai mari decât cele din Franţa.
 
Consultanţa în management contribuie în prezent cu 0,62% la PIB al Europei, iar cele mai multe ţări au raportat o creştere consistentă a pieţei de consultanţă în management.
 
Serviciile de consultanţă în afaceri şi consultanţă IT reprezintă 56% din cifra de afaceri totală, iar cele de externalizare se află la egalitate cu dezvoltarea şi integrarea sistemelor, reprezentând 19%. În cadrul serviciilor de consultanţă în afaceri, cele două fruntaşe sunt managementul operaţiunilor şi managementul strategic.
 
Potrivit FEACO, creşterea economică şi stabilitatea au fost principalele motive pentru creşterea acestei pieţe, la fel şi faptul că organizaţiile europene au realizat că pentru a putea fi competitive pe piaţa globală trebuie sa se dezvolte şi să investească.
Alte motive au fost integrarea în Uniunea Europeană pentru noile state membre şi creşterea exportului către ţările est-europene.
Industria, sectorul public şi afacerile bancare au rămas sectoarele fruntaşe în cele mai multe dintre statele est şi vest-europene, reprezentând 70% din totalul pieţei.
 
Raportul conţine statistici separate sau afiliate şi informaţii calitative despre Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Ungaria, Polonia, România, Slovenia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie, acestea reprezentând împreună aproape 95% din totalul pieţei de consultanţă din Europa.
 
 
 
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.