EUR
4,84 RON
(+0.03%)
USD
4,28 RON
(-0.04%)
GBP
5,41 RON
(+0.08%)
CHF
4,55 RON
(+0.08%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(-0.8%)
CAD
3,15 RON
(-0.05%)
RSD
0,04 RON
(+0.14%)
AUD
2,98 RON
(+0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.14%)
CZK
0,18 RON
(+0.08%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

„Covasna”: marcă înregistrată, concesionată cu un euro

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI), Herman Rosner, a concesionat pentru un an de zile, sintagma „Covasna – Staţiunea celor 1.000 de izvoare de sănătate®”, pe care a înregistrat-o la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).
 
Herman Rosner a precizat că a oferit dreptul de folosinţă asupra acestei mărci, în schimbul sumei simbolice de 1 euro, proprietarilor primului hotel de patru stele inaugurat în staţiunea Covasna.
 
Preşedintele CCI a subliniat că a făcut acest gest în semn de apreciere a efortului investiţional al întreprinzătorului care a investit aproape 4,5 milioane de euro în hotelul „Clermont”.
Printre altele, sintagma „Covasna – Staţiunea celor 1.000 de izvoare de sănătate” va putea fi folosită timp de un an de zile pe materialele publicitare ale noului hotel.
 
Construirea acestuia a început în urmă cu aproape doi ani, la scurt timp după ce patronul hotelului Ovidiu Costea şi partenerul său au vândut fabrica de conserve „Ardealul” concernului norvegian „Orkla Foods” şi s-au lansat în turism.
 
Hotelul, construit în Valea Zânelor, în imediata vecinătate a Hotelului „Bradul” şi a Spitalului de cardiologie, are 75 de camere de 4 stele, un apartament prezidenţial, precum şi bază de recreere şi tratament.
Ovidiu Costea mizează în reuşita acestei afaceri pe potenţialul natural al staţiunii Covasna, care dispune de mii de izvoare de apă minerală şi mofete, recomandate în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, hepato-biliare, de nutriţie şi metabolism, ginecologice şi impotenţă.

 
 
A doua pârtie de schi în staţiunea Şugaş-Băi

 
Pe aceeaşi direcţie de dezvoltare turistică a judeţului Covasna se află şi investiţia din staţiunea Şugaş-Băi, aflată în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, acolo un-de a început de curând amenajarea unei noi pârtii de schi.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Albert Almos, a declarat că zona a fost defrişată, iar pârtia va fi funcţională până la începutul sezonului hibernal.
 
Aceasta va avea o lungime de aproximativ 200 de metri şi va fi amplasată pe un versant nordic, pentru a fi ferită de soare.
Staţiunea Şugaş Băi mai dispune de o pârtie de schi, modernizată în urmă cu aproape cinci ani printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Aceasta este dotată cu un schi lift de 30 de locuri, plase de protecţie şi sistem de iluminat pe 250 de metri, adică pe jumătate din lungimea totală.
 
Cele două pârtii vor fi conexate în circuit pentru ca schiorii să aibă o suprafaţă mai mare de „rulare”.
Albert Almos a declarat că Şugaş-ul va fi cuprins anul viitor într-un amplu proiect de reabilitare a staţiunilor balneare, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.
 
Acest proiect prevede repararea căilor de acces spre staţiune, modernizarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare şi iluminat, înfiinţarea unei staţii de epurare, amenajarea unui schi-lift, precum şi reabilitarea mofetei, a băilor cu apă termală şi a celor şase izvoare de apă minerală.
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata