EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Funicular industrial transformat în telegondolă

 
Funicularul amplasat deasupra centrului municipiului Reşiţa ar putea deveni o atracţie pentru turişti, iar Dealul Golului are mari şanse să se transforme într-o zonă rezidenţială a oraşului, susţine primarul Reşiţei, Liviu Spătaru.
 
La ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa s-a aprobat ca funicularul care trece peste oraş să fie achiziţionat de primărie contra sumei de 1,6 milioane de lei. Vestea bună este că administraţia locală nu va plăti aceşti bani, contravaloarea fiind achitată în timp, prin compensare, SC TMK Reşiţa, (fostul combinat siderurgic) urmând să fie scutită de la plata unor impozite.
 
Potrivit primarului Reşiţei, dacă studiul de fezabilitate va fi aprobat, funicularul va fi transformat în telecabină sau telegondolă. În paralel, mai spune Liviu Spătaru, în Dealul Golului se vor deschide noi orizonturi de investiţii. Mai exact, aici s-ar putea ridica un cartier rezidenţial, dar şi o zonă de agrement.
 
Funicularul reşiţean este considerat un simbol al istoriei industriale a municipiului şi a aparţinut fostului combinat siderurgic. Acesta traversează centrul Reşiţei, iar ideea înfiinţării unei telecabine pe locul funicularului pare să fie agreată şi de cei mai mulţi dintre locuitorii municipiului. Ei susţin că decât să fie tăiat de amatorii de fier vechi, ar fi bine să fie exploatat şi folosit apoi ca traseu de promenadă, având în vedere panorama de deasupra oraşului.
 
Funicularul care transporta calcarul din Valea Domanului spre aglomeratorul de la Mociur face parte din simbolurile industriale ale Reşiţei şi păstrarea lui conferă un anumit specific oraşului. Municipalitatea a gândit însă o altă funcţionalitate pentru această construcţie, o destinaţie care să fie în beneficiul locuitorilor. Investiţia ar putea constitui un început pentru revitalizarea zonelor turistice ale Reşiţei.
 
 
Citește și
1 Comentariu
  1. costea spune

    ideea e buna dar trebuie sa fie si pusa in practica, ca „degeaba ai daca nu-ti baga nimeni in sac”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata