EUR
4,85 RON
(+0.06%)
USD
4,36 RON
(-0.07%)
GBP
5,39 RON
(+0.01%)
CHF
4,54 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(+0.16%)
BYN
1,81 RON
(-0.07%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(+0.07%)
AUD
2,91 RON
(-0.51%)
JPY
0,04 RON
(+0.17%)
CZK
0,18 RON
(-0.03%)
INR
0,06 RON
(-0.15%)

O nouă „soluţie imorală” pe maidanul lui Voiculescu

 
Pe data de 14 ianuarie 2008 a apărut pe piaţa media un cotidian care se numeşte la fel ca şi revista noastră. Citând un „clasic în viaţă”, vom numi acest cotidian „soluţia imorală”.
 
Ţinând cont de cât de încâlcite şi netransparente sunt regulile OSIM, este posibil ca, din punct de vedere juridic, să nu existe nici un impediment în a utiliza (cel puţin pe termen scurt) un nume de ziar / revistă deja existent, ceea ce înseamnă că şi mâine, poimâine sau… peste două luni s-ar putea să mai apară o publicaţie cu numele FINANCIARUL.
 
Dincolo de aspectul juridic al acestei probleme, pentru noi, cei care edităm din anul 2004 revista FINANCIARUL – publicaţie economică a Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, rămâne de neexplicat următorul fapt: „cât de lipsit(ă) de inspiraţie, de «retardat(ă)» sau de rău intenţionat(ă) trebuie să fii pentru a recurge la soluţia utilizării unui nume existent pe piaţă de aproape 4 ani?”
 
Excludem faptul că această „lipsă de originalitate” (ca să nu-i spunem direct plagiat) s-a vrut a fi un atac direct la adresa revistei FINANCIARUL, publicaţie care, prin profilul său, aria de difuzare şi ritmul de apariţie nu a concurat şi nici nu şi-a propus să concureze cu aşa-zisele „naţionale”. Avem convingerea că, de fapt, „soluţia imorală” vizează crearea unei confuzii în rândul cititorilor unui cotidian naţional de business cu nume apropiat.
 
Totuşi, se pare că „furtul” nu este complet şi nu produce satisfacţie deplină editorului cotidianului numit de noi „soluţia imorală”.
Acesta este nemulţumit de faptul că nu deţine domeniul www.FINANCIARUL.ro şi ar dori să şi-l însuşească, după ce în prealabil l-ar bloca.
Mai exact, SC „Intact Production” SA a depus, pe 6 decembrie 2007, cerere de înregistrare pentru marca FINANCIARUL.RO. Acest demers a survenit după refuzul OSIM din martie 2007 de a acorda societăţii „Media Casa Press” marca FINANCIARUL. Automat, ne revine în memorie cazul unei companii de telefonie care s-a războit prin tribunale câţiva ani pentru un domeniu. Şi până la urmă tot l-a cumpărat! A nu se înţelege că www.financiarul.ro este de vânzare!

 
Precizări

 
În contextul apariţiei, în special pe bloguri, a tot felul de informaţii eronate, facem următoarele precizări:
 
1. Nu am fost contactaţi NICIODATă şi ÎN NICI UN SCOP de vreun reprezentant declarat explicit al Grupului „Intact”.
 
2. Am susţinut şi susţinem în continuare faptul că suntem îndreptăţiţi să utilizăm marca FINANCIARUL, în condiţiile în care aceasta face obiectul unui depozit legal constituit la OSIM (ceea ce atrage după sine protejarea mărcii în favoarea deţinătorului depozitului).
 
3. Nu suntem dispuşi să cedăm Grupului „Intact” domeniul www.financiarul.ro, la fel cum nu suntem dispuşi să renunţăm la marca FINANCIARUL, în nici un fel de termeni.
 
 
Citește și
2 Comentarii
 1. Infarct SA spune

  Voiculescu, scoate banii! 🙂

  Ce retarzi, in orice caz ar trebui sa piarda un eventual proces numai pentru faptul ca denumirea a fost folosita in acelasi domeniu de foarte mult timp, fara ca primul folositor sa fie nevoit s-o inregistreze, si faptul ca in acea parte a tarii beneficiaza de notorietate. Daca Intact au depus cererea de inregistrare a marcii numai pentru niste clase pe care nu era inregistrata, Financiarul de Iasi are iarasi toate motivele de castig.

  Acum, pe de alta parte, eu cred ca au ei ceva „spate” si nitzcaiva baieti de la OSIM sau baieti bine postati i-au asigurat ca nu-i nici o problema, doar banii vorbesc. In cazul in care vor reusi sa obtina marca, va fi o chestiune de timp pana vor lua domeniul „financiarul.ro”.
  Asa ca va sugerez sa formulati o opzitie la OSIM asupra cererii de inregistrare a marcii Financiarul, conform Legii nr.84/1998.

  http://www.osim.ro/legis/marci/regmar.htm
  conform „Regula 19 -Opozitia la inregistrarea unei marci.”

  Atentie la modificarile aduse legii respective in 2007: http://www.osim.ro/legis/initiativelegi/proiect_marci_25%20iulie.pdf
  Eu ii vad pe conservatori sa initieze o modificare a legii, numai ca sa castige marca 🙂

  Las ca nici pe financiarul.com nu le sta rau.

  Toate cele bune

 2. dutu holbura spune

  daca proclamatia de la timisoara ar fi fost agreata de politicieni,oameni acestia nu aveau ce cauta in structurile politice si de conducere a tari.Solutia imorala a fost aleasa de Iliescu,iar impartirea prazi s-a facut la masa verde;securitatea ia puterea economica iar noi activisti ,conducerea politica.Acuma culegem roadele

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata