Momeală „grasă” pentru pescarii băcăuani

 
Lacul Horgeşti a fost repopulat cu peşti cântărind între 5 şi 25 de kg, care au fost "deversaţi" la redeschidrea pentru pescuit a acestui luciu de apă, apreciat drept cea mai productivă zonă piscicolă din judeţul Bacău.
 
Cele peste cinci noi tone de crap şi caras ce populează, de marţi (1 aprilie 2008), apa lacului se adaugă altor şase tone existente deja, astfel încât "are balta peşte". Oricine vrea să-şi încerce norocul achitând o taxă de 50 de lei poate pescui de dimineaţă până la apusul soarelui, cu patru lansete sau undiţe.
 
Administratorii lacului au decis ca în acest an să ofere şi o altă satisfacţie pasionaţilor de aventuri şi poveşti pescăreşti, deschizând cu o lună în avans sezonul la caras şi crap. Ca şi în anii precedenţi, se aşteaptă ca pe malul lacului Horgeşti să vină nu numai băcăuani sau pescari din judeţele limitrofe, ci şi pasionaţi din alte zone ale ţării, dornici de destindere "într-un mediu natural nealterat de poluare industrială".
 
În judeţul Bacău există opt importante luciuri de apă, din care trei funcţionează în regim privat, trei râuri şi mai multe pâraie de munte cu o bogată producţie piscicolă. De asemenea, sunt şi două păstrăvării, una aparţinând Direcţiei Silvice, iar cealaltă fiind proprietatea unui cetăţean din Republica Moldova.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.