Preşedintele Bush a sosit la Bucureşti

 
Preşedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, a sosit, marţi (1 aprilie 2008), la Bucureşti, împreună cu soţia sa, Laura, pentru a participa la lucrările Summit-ului NATO din perioada 2-4 aprilie.
 
Liderul de Casa Albă a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, consilierul prezidenţial Mihai Stănişoară şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman.
 
Cu aproximativ două ore înainte de sosirea Air Force One, membri Secret Service au început să verifice cu unităţi canine împrejurimile Salonului Oficial de pe Aeroportul Henri Coandă. De asemenea, lunetiştii americani au putut fi văzuţi cercetând atent zona, de pe acoperişul salonului.
 
Pe toată durată operaţiunii, ofiţerii americani au colaborat permanent cu lucrătorii Serviciului de Protecţie şi Pază desfăşuraţi în zonă.
 

Preşedintele american şi-a început turneul european luni, cu o vizită în Ucraina. Miercuri, şeful Administraţiei americane urmează să aibă o întrevedere, la Neptun, cu preşedintele Traian Băsescu.
 
Miercuri dimineaţă, preşedintele George W. Bush va susţine un discurs la Palatul CEC, în cadrul Forumului Transatlantic, organizat de German Marshall Fund (GMF), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Chatham House.
 
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu ar putea avea o întrevedere cu preşedintele SUA vineri, 4 aprilie, în ultima zi a summit-ului NATO.
 
Aceasta este cea de-a doua vizită oficială a preşedintelui american în România, după cea din anul 2004, legată de aderarea ţării noastre la NATO.
 
Turneul european al liderului de la Casa Albă va continua cu o vizită în Croaţia, urmând să se încheie în Rusia, unde George W. Bush se va întâlni cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Soci.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.