Primarul Iaşului „turează motoarele” la proiecte cu iz electoral

 
Şedinţa de Consiliu Local de luni, 31 martie, nu a fost altceva decât un instrument de aprobare şi finanţare a proiectelor de imagine ale primarului Gheorghe Nichita. Astfel, edilul PSD care visează un nou mandat la Primăria Iaşului a scos din sertar proiectele care vizează în mod tradiţional electoratul social-democrat.
 
Concret, consilierii locali au aprobat, printre cele 70 de proiecte de pe ordinea de zi, facilităţi şi subvenţii pentru tineri, bătrâni, cazuri sociale şi cadre didactice. Astfel, pe ordinea de zi s-a aflat reducerea sau scutirea de taxe şi impozite pe terenuri şi clădiri pentru persoanele defavorizate, acordarea de gratuităţi pe transportul în comun pentru toţi pensionarii cu venituri sub salariul minim pe economie, nu doar pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani, ca până în prezent.
 
De asemenea, după modelul de campanie lansat cu atâta „succes” de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, Nichita s-a gândit să „se pună bine” şi cu dascălii. Astfel, a făcut calcule şi, cu ajutorul directorului Finanţelor Locale, Victorel Lupu, a constatat că, „surpriză!”, sunt bani în buget pentru tichetele de masă promise de Guvern cadrelor didactice.
 
Cu această ocazie, Nichita intenţionează să câştige electoratul din cancelarii şi să dea, în acelaşi timp, o lovitură sub centură ministrului Învăţământului, Cristian Adomniţei, nominalizat din partea PNL ca şi candidat la Primăria Iaşi.
 
Cu toate că se promite încă din campania precedentă, executivul Primăriei a reuşit abia acum să întocmească un proiect prin care să se acorde ajutoare financiare tinerilor sub 35 de ani, cu scopul de a-şi cumpăra locuinţe noi construite de ANL.

 

Strategie edilitară, cu rezultat din patru în patru ani

 
De asemenea, s-a aprobat achiziţionarea unui fost cămin de cinci niveluri situat în strada Canta nr. 60B pentru cazarea familiilor aflate în pragul evacuării din locuinţele sociale.
 
Pentru imobilul cu suprafaţă utilă de 2.100 mp şi terenul aferent de 437 mp, municipalitatea urmează a cheltui suma de 5.183.883 RON cu TVA. Banii vor intra în conturile firmei SC „Scala Real Estate” SRL, deţinută de omul de afaceri Viorel Roman, pe motiv că s-a ocupat de întreaga tranzacţie.
 
„Pe lângă aceasta, primăria va trebui să mai investească o sumă similară pentru a transforma ruina respectivă în spaţii decente. În aceste condiţii, era mai ieftin dacă se construia un cămin din temelii, măcar aveam o clădire nouă pentru locuinţe sociale. Dar, pentru a putea agita cheile în campania electorală, nici o cheltuială nu este prea mare în viziunea municipalităţii condusă de Nichita”, a afirmat consilierul PD-L, Daniel Oajdea.
 
Colegul său de partid, Tiberiu Brăilean, nu s-a putut abţine şi l-a întrebat pe Nichita cum se explică faptul că timp de patru ani nu a venit cu nici un proiect în sprijinul ieşenilor, însă, acum, cu două luni înainte de alegeri, „ocheşte” toate categoriile defavorizate în aceeaşi şedinţă.
 
„Strategia edilitară a primarului Nichita este prea bătătoare la ochi. Cum se face că timp de patru ani nu a făcut nimic, şi acum, în prag de alegeri, dă case la săraci şi la tineri, libere pe transport pentru bătrâni, tichete pentru cadre didactice? Aşa au făcut şi în campania precedentă, dar ieşenii s-au mai trezit între timp. Astfel de calcule cu rezultate la patru ani nu pot da roade la nesfârşit”, a declarat Tiberiu Brăilean. 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.