Primarul Nichita aşteaptă 14 milioane pentru groapa de gunoi

 
Primarul Gheorghe Nichita (PSD) a declarat (marţi, 1 aprilie 2008) că aşteaptă de la Guvern suma de 14 milioane de euro, promisă pentru amenajarea gropii de gunoi a oraşului.
 
Edilul a precizat că finanţarea nerambursabilă promisă de Guvern nu a ajuns niciodată la Iaşi: "Potrivit înţelegerii încheiate cu Guvernul, ei trebuiau să asigure finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect evaluat la 21 de milioane de euro, fără TVA. Nu am primit niciun euro, până la această dată. Le-am trimis zeci de adrese, facturi şi deconturi, toate rămase fără nici un răspuns. Acest proiect, asumat de Guvern, merge înainte doar pentru că îl finanţează primăria noastră".
 
Pe de altă parte, Nichita recunoaşte că a primit în 2007 bani de la Guvern pentru groapa ecologică. Atât că banii s-au întors însă la sfârşitul lui 2007 la bugetul de stat întrucât municipalitatea nu i-a cheltuit.
 

Potrivit primarului, până acum a plătit 1,7 milioane de euro consultanţilor şi constructorilor.
 
În opinia sa, banii promişi de guvernul liberal pentru groapa de gunoi a Iaşiului vor ajunge, înainte de alegeri, la primarii PNL din judeţ.
 
Gheorghe Nichita a precizat că aceasta nu este prima păcăleală a guvernanţilor. El a prezentat jurnaliştilor o listă cu "13 păcăleli ale puterii de dreapta PNL-PD la Iaşi", în care a inclus: locuinţe ANL, şoseaua de centură a Iaşului, autostrada Est-Vest, aeroportul, edificiile de cultură care trebuie restaurate, spitalul regional de urgenţe, precum şi relansarea industriei locale.
 
"Starea în care se află toate aceste promisiuni ale liderilor PNL şi PD ne îndreptăţeşte să credem că guvernanţii au aplicat un program denumit «Zero pentru Iaşi»", a conchis Nichita.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.