Reducere de capital la producătorul de maşini unelte WMW Bacău

 
Consiliul de administraţie al SC World Machinery Works (WMW), una din cele mai importante firme de producere a maşinilor unelte din România, va propune acţionarilor, luna viitoare, diminuarea capitalului social cu 9,6%, prin anularea a 87.307 acţiuni.
 
Valoarea acestora este de aproape 560.000 de lei. Ca urmare, capitalul social al acestei societăţi comerciale va ajunge la circa 5,3 milioane de lei, divizat în aproape 821.000 de acţiuni, fiecare având valoarea nominală de 6,47 de lei.
 
Între acţionarii WMW Bacău controlul îl deţine, în prezent, firma americană World Machinery Company (66,7% din capitalul social), în timp ce Societatea de investiţii financiare /SIF/ Moldova Bacău are 21,3%.
Acţionarii se vor reuni luna viitoare pentru a analiza situaţia economico-financiară a firmei în 2007 şi a stabili 'repere ale viitorului' firmei.
 

Datele făcute publice până acum arată că în 2007 WMW Bacău a înregistrat 'o diminuare importantă' a cifrei de afaceri faţă de 2006. Cheltuielile au fost temperate, dar veniturile s-au aflat în scădere în comparaţie cu anul precedent.
 
WMW Bacău se remarcase încă înainte de 1989 prin fabricarea, în premieră pentru România a unor centre automate de prelucrare a metalului prin aşchiere şi a primului robot industrial românesc.
 
Produsele realizate de aceasta firmă au fost apreciate şi după privatizare, până în 2005, când s-a înregistrat, afirmă specialişti de la WMW, o 'scădere vizibilă' a cererilor de maşini unelte fabricate la Bacău atât pe piaţa românească, dar şi internaţională, şi, implicit, a cifrei sale de afaceri. Ca urmare, producţia a fost redusă, iar o serie de active au fost vândute în ultimii doi ani.
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.