Seminar de informare pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Est

 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est organizează în data de 3 aprilie seminarul de informare cu privire la Domeniul major de intervenţie 4.3 – Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor din cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local a Programului Operational Regional 2007 – 2013. Evenimentul va avea loc în Botoşani, la Incubatorul de afaceri pentru IMM-uri (Centrul de microproducţie), situat în Calea Naţională nr. 144, începând cu ora  11:00.
 
Obiectivul specific al acestui domeniu major de intervenţie il constituie sprijinirea dezvoltarii microîntreprinderilor productive şi a celor prestatoare de servicii care folosesc potenţialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane). Microîntreprinderile vor fi încurajate să utilizeze noi tehnologii şi echipamente IT, având un rol primordial în creşterea competitivităţii şi productivităţii.
 
Prin acest domeniu de interventie se are în vedere cofinanţarea unor proiecte vizând:
¤ Achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne pentru activitatea de producţie, prestare servicii, construcţii a microîntreprinderii;
¤ Achiziţionarea de sisteme IT (hardware şi/sau software);
¤ Construirea/extinderea/modernizarea spaţiilor de producţie/ prestare servicii ale microîntreprinderii.
 

Beneficiarii eligibili sunt societăţile comerciale sau societăţile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor si care activeaza in domeniul producţiei, serviciilor sau construcţiilor în mediul urban.
 
Cu această ocazie, reprezentanţii microîntreprinderilor vor avea ocazia să se familiarizeze cu criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor, proiectelor şi cheltuielilor, cu cadrul instituţional implicat în gestionarea Programului Operaţional Regional, dar şi cu regulile de completare şi depunere a cererilor de finanţare.
 
Alocarea financiară disponibilă pentru această primă cerere deschisă de proiecte pentru domeniul major de interventie 4.3. „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” este de 6,44 milioane Euro, iar pentru toata perioada de programare 2007-2013 este de 32,66 milioane euro pentru Regiunea Nord-Est. Valoarea totală a unui proiect trebuie să fie cuprinsă între echivalentul în lei a 20.000 şi 500.000 euro, la cursul Inforeuro  valabil la data depunerii cererii de finanţare.
 
La seminar sunt aşteptaţi reprezentanţi ai microîntreprinderilor, Camerelor de Comerţ şi Industrie şi altor structuri de sprijinire a afacerilor din Regiiunea Nord-Est.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.