EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

„Atlas Copco” stabileşte un nou standard industrial de eficienţă energetică

  • COMUNICAT DE PRESĂ
"Atlas Copco" şi-a dovedit din nou poziţia de lider mondial în fabricarea de compresoare de aer prin introducerea noii game GA de compresoare cu injecţie de ulei. Fiecare componentă din noua gamă GA a fost evaluată şi proiectată atent pentru a furniza clienţilor "Atlas Copco" un produs ce oferă cele mai înalte niveluri de fiabilitate şi eficienţă energetică.
"Această nouă gamă de compresoare cu injecţie de ulei GA+ este rezultatul investiţiilor continue în dezvoltarea produselor şi ne va consolida poziţia de lider în tehnologia compresoarelor", explică Ronnie Leten, Preşedinte al Compressor Technique Business Area a "Atlas Copco".
"Eforturile depuse de companie pentru a asigura eficienţa energetică fără a neglija protecţia mediului înconjurător şi schimbările climatice au avut drept rezultat o gamă complet nouă de compresoare ce se conformează viziunii Atlas Copco", a adăugat Ronnie Leten
 
"Atlas Copco" înţelege de mult timp preocuparea principală a clienţilor: maximizarea producţiei într-o manieră superioară şi foarte eficientă. Pentru satisfacerea acestor necesităţi, "Atlas Copco" se concentrează pe eliminarea întreruperilor în procesul de producţie şi pe minimizarea costului fiecărui metru cub de aer comprimat produs. Produsele cu dotare completă, motorul cu turaţie variabilă (VSD) integrat şi dezvoltarea soluţiilor particularizate sunt doar câteva exemple de inovaţii ce satisfac sau depăşesc aşteptările individuale privind fiabilitatea, calitatea aerului şi eficienţa energetică.
 
Eficienţa energetică a noii game GA este obţinută, printre altele, prin elemente de compresie de ultimă oră bazate pe profilurile asimetrice ale rotoarelor patentate de Atlas Copco ce reduc dramatic pierderile volumetrice. Prin optimizarea injecţiei, debitului şi temperaturii uleiului, procesul de compresie este menţinut la temperatura cea mai redusă posibil, minimizând astfel pierderile termodinamice.
 
"Totuşi, cel mai eficient ansamblu compresor înseamnă mai mult decât un element elicoidal eficient. De exemplu, optimizarea tuturor elementelor în jurul componentei de bază prezintă de asemenea o importanţă crucială. În procesul de dezvoltare a noii game GA, am depus eforturi substanţiale pentru reducerea pierderilor de toate tipurile, fie că se refereau la debit sau erau de natură mecanică sau electrică. Pentru atingerea acestor obiective, au fost utilizate cele mai recente tehnici de proiectare, precum analiza computerizată a dinamicii fluidelor (CFD)”, a declarat Paulo Pereira, GA product manager la "Atlas Copco".
 
Alte caracteristici de proiectare pentru reducerea suplimentară a consumului energetic includ utilizarea ventilatoarelor radiale cu reglare VSD, motoare cu eficienţă superioară şi drene electronice fără pierderi. Economii suplimentare de energie pot fi obţinute datorită opţiunilor recuperator de energie integrat şi motoare VSD.
 
În tandem cu noua sa gamă GA şi, ca rezultat al eforturilor de modernizare a produselor sale de bază, "Atlas Copco" a dezvoltat o nouă gamă de uscătoare cu refrigerare integrate sau independente cu funcţii de economisire a energiei, precum "Saver Cycle Control" (Control al ciclurilor pentru economisirea energiei) şi schimbătoare de căldură de înaltă eficienţă cu pierderi minime de presiune.
 
Prin toate aceste caracteristici, "Atlas Copco" oferă clienţilor săi cea mai bună eficienţă în domeniul sistemelor de aer comprimat.
 
Fiabilitatea este asigurată în special designului propriu "Atlas Copco" al rotoarelor cu profil asimetric, ce asigură o uzură minimă, precum şi datorită rulmenţilor atent selectaţi. În plus, designul robust şi compact al noilor compresoare GA asigură o funcţionare continuă chiar şi în condiţiile cele mai solicitante, precum temperaturi ambiante de până la 55 grade Celsius şi mediile ce prezintă contaminare cu praf. Aceste caracteristici ameliorează substanţial durata de viaţă a componentelor şi a ansamblului.
 
Calitatea aerului este asigurată de două elemente cheie: Un sistem foarte eficient de eliminare a uleiului pentru a obţine un conţinut minim de ulei rezidual în aerul furnizat şi uscătoare cu refrigerare de ultimă generaţie ce sunt disponibile în versiuni integrate sau independente. În final, s-a acordat o atenţie specială integrării.
 
Toate componentele au fost integrate într-o manieră optimă pentru reducerea spaţiului ocupat şi simplificarea conexiunilor. Noul compresor GA Full Feature cu răcitor cu refrigerare şi filtru de aer integrate asigură furnizarea continuă de aer curat şi uscat pentru extinderea duratei de viaţă a echipamentelor, creşterea fiabilităţii sistemului şi eliminarea costurilor aferente întreruperilor sau întârzierilor în producţie.
 
Chris Lybaert, Divisional President, declară cu încredere: "Această nouă gamă GA stabileşte noile standarde în materie de compresoare cu injecţie de ulei şi va asigura poziţia dominantă a companiei în acest domeniu".
 
"Atlas Copco" este expertul în consultanţa privind sistemele de aer comprimat şi îşi ajută clienţii în dimensionarea şi optimizarea completă a sistemelor de aer comprimat printr-o analiză precis direcţionată şi instalări particularizate. Cu noua gamă GA, domenii diverse precum industria cimentului, a sticlei, industria minieră şi industria producătoare de anvelope pot beneficia de eficienţă energetică, fiabilitate şi calitate a aerului fără egal.
 
 
"Atlas Copco" este lider mondial în furnizarea de soluţii pentru productivitate industrială.
Produsele şi serviciile includ echipamente pentru aer şi gaz comprimat, generatoare, echipamente pentru construcţii şi minerit, unelte industriale şi sisteme de asamblare, precum şi servicii post-vânzare şi de închiriere. În strânsă colaborare cu clienţii şi partenerii de afaceri, şi cu 135 de ani de experienţă, Atlas Copco inovează pentru productivitate superioară. Având sediul central în Stockholm, Suedia, extinderea globală a Grupului implică peste 160 de pieţe. În 2007, Atlas Copco avea 33.000 de angajaţi şi venituri de 6,7 miliarde de euro.
Aflaţi mai multe la adresa www.atlascopco.com.
 
Oil-free Air este o divizie a Atlas Copco Compressor Technique business area. Aceasta dezvoltă, produce şi comercializează compresoare de aer fără ulei pentru toate tipurile de industrii din întreaga lume în care calitatea aerului este vitală şi compresoare cu injecţie de ulei pentru aplicaţii mai puţin exigente. Divizia se concentrează pe sistemele de optimizare a aerului şi soluţii pentru aer de calitate pentru îmbunătăţirea suplimentară a productivităţii clienţilor. Sediul central al diviziei şi centrul de producţie principal sunt situate în Antwerp, Belgia.
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata