Administraţia „Dacia” a suspendat negocierile cu greviştii

 
Administraţia societăţii "Automobile Dacia" a anunţat (joi, 3 aprilie) suspendarea negocierilor şi revizuirea în scădere a ofertei de majorare salarială, până când Tribunalul din Piteşti se pronunţă asupra legalităţii grevei angajaţilor de la Dacia, decizie amânată pentru data de 9 aprilie.
 
"În această dimineaţă i-am invitat pe muncitori să reia lucrul, negocierile fiind suspendate pentru moment. În plus, i-am anunţat că propunerea noastră referitoare la o majorarea salarială retroactivă de 250 lei brut pe lună pentru perioada ianuarie-martie nu mai este valabilă", a declarat pentru AFP directorul de comunicare al societăţii, Liviu Ion.
 
Potrivit acestuia, administraţia a înaintat o ofertă "care asigură că fiecare salariat beneficiază de o majorare a veniturilor de cel puţin 250 lei brut pe lună", însă perioada cuprinsă între lunile ianuarie şi martie este inclusă doar în mod excepţional.
 

La rândul său, sindicatul a anunţat continuarea grevei şi "înaintarea unei noi propuneri către administraţia societăţii", afirmând că rămâne deschisă la negocieri cu patronatul.
 
Tribunalul Argeş a amânat (miercuri 2 aprilie 2008) cu încă o săptămână, pronunţarea unei soluţii în cazul cererii formulate de administraţia Automobile Dacia privind încetarea grevei generale.
 
Sindicaliştii de la "Automobile Dacia" au intrat în grevă generală pe 24 martie, pe durată nedeterminată, încheierea protestului fiind condiţionată de acceptarea, de către patronatul francez, a solicitărilor formulate de salariaţi, în principal creşterea salariilor cu 550 de lei (aproximativ 148 de euro). Această majorare ar duce salariul mediu brut la 435 de euro faţă de 285 euro în prezent.
 
Dacia, cel mai mare constructor auto din România, a fost achiziţionată în anul 1999 de grupul francez Renault. În 2007 Dacia a stabilit un nou record de vânzări, cu peste 230.000 de unităţi comercializate în România şi în străinătate, în creştere cu 17,4 procente comparativ cu 2006.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.