„Groupama” va prelua „Asiban”

  • COMUNICAT DE PRESĂ
 
Banca Comercială Română (BCR), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Banca Transilvania (BT), Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) şi Groupama SA anunţă că au ajuns la un acord comun în ceea ce priveşte principalele condiţii privind achiziţia de către Groupama International a 100% din acţiunile Asiban şi că sunt în negocieri exclusive pentru a finaliza aceste condiţii.
 
Perfectarea contractului aferent acestei tranzacţii va presupune obţinerea prealabilă a autorizaţiilor necesare cerute de lege. O declaraţie ulterioară pe această temă va fi făcută odată cu semnarea contractului.
 
Acţionarii Asiban sunt încântaţi de perspectiva încheierii tranzacţiei cu unul dintre cei mai mari asigurători din Europa, fapt care va consolida în mod semnificativ poziţia Asiban pe piaţa românească.
 
Creată în 1996 de către 4 bănci româneşti de prim rang, Asiban este un jucător de top pe piaţa asigurărilor de viaţă şi generale (a treia societate de asigurări compozite în 2007 cu o cotă de piaţă de 8%). Alături de reţeaua sa proprie de distribuţie, Asiban dispune şi de o platformă naţională de distribuţie care constă în principal în brokeri şi agenţi independenţi. În 2007, Asiban a înregistrat prime brute subscrise de 185,8 milioane euro, în creştere cu 39% faţă de anul trecut şi cu aproape 7% mai mult decât media pieţei româneşti.
 
Pentru Groupama, această achiziţie reflectă angajamentul său strategic de a-şi dezvolta activitatea internaţională, devenind astfel un jucător internaţional de referinţă, în special pe pieţele Europei Centrale. România reprezintă un obiectiv major al acestei strategii, materializată deja prin achiziţia societăţilor de asigurare BT Asigurări (în decembrie 2007) şi OTP Garancia Asigurări (în februarie 2008), ultima dintre acestea urmând a fi finalizată după obţinerea autorizaţiilor cerute de lege.
 
Consultanţii Vânzătorilor

¤ Rothschild & Cie acţionează în calitate de consultant financiar exclusiv al celor patru acţionari vânzători şi al managementului Asiban în legătură cu tranzacţia. ¤ Avocaţii de la Ţuca Zbârcea şi Asociaţii au reprezentant interesele acţionarilor vânzători, iar Concept Business Consult a acţionat în calitate de consultant al acestora şi al Asiban.
 
Consultanţii Cumpărătorilor
¤ Raiffeisen Investment Romania SRL este consultantul financiar al Groupama în legătură cu această tranzacţie, iar societatea de avocatură Gide Loyrette Nouel a acţionat în calitate de consilier juridic exclusiv pentru Groupama.
 
Despre Groupama
Grupul are o strategie şi o ambiţie clară – să obţină o creştere profitabilă şi să creeze valoare, pentru a figura printre primii 10 asigurători din Europa.
 
De la crearea sa la sfârşitul secolului al XIX-lea, pentru a deservi comunitatea agricolă, Groupama a fost un partener fiabil pe parcursul tuturor schimbărilor sociale şi economice din ultimii 100 de ani. Compania a anunţat venituri de 14,9 miliarde de euro în 2007. Cu 11 milioane de clienţi şi peste 30.000 de angajaţi, Groupama este prezentă în 11 ţări, în special în Europa.
 
În Franţa, Groupama dispune de o prezenţă locală importantă prin intermediul reţelei sale diversificate de distribuţie, permiţând membrilor şi clienţilor – de la persoane fizice şi liber-profesionişti până la instituţii şi clienţi corporativi – să beneficieze de soluţii pentru a combina asigurările, serviciile şi produsele bancare.
 
La nivel internaţional, Groupama intenţionează să-şi dezvolte prezenţa utilizându-şi expertiza şi cele mai bune practici pentru a prelua oportunităţi în toate segmentele pieţei de asigurări. Groupama şi-a consolidat dezvoltarea sa în Europa Centrală şi de Est prin semnarea unui partenariat regional exclusiv de lungă durată cu OTP Bank privind distribuţia asigurărilor de viaţă şi generale şi prin achiziţia a 100% din OTP Garancia Asigurări, unul dintre liderii pieţei asigurărilor din Ungaria, împreună cu filialele sale de asigurări din Bulgaria, România şi Slovacia.
 
Cu această tranzacţie şi cu achiziţia societăţii Asiban, Groupama va dispune de o platformă aptă pentru a deveni un actor semnificativ pe piaţa asigurărilor din această regiune.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.