Parlamentarii candidaţi la locale, obligaţi să demisioneze

 
Parlamentarii filialei PSD Neamţ care doresc să candideze la alegerile locale din luna iunie trebuie să demisioneze din Camera Deputaţilor şi Senat, a declarat liderul organizaţiei, deputatul Ioan Munteanu.
 
Decizia a fost adoptată de Delegaţia permanentă a PSD Neamţ care a permis însă două derogări, în cazul candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar al municipiului Piatra Neamţ.
 
"Eu am fost solicitat de organizaţie să candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, nu am cerut eu să candidez, deci era normal să nu fiu obligat să demisionez din Camera Deputaţilor", a declarat deputatul Ioan Munteanu.
 
El a afirmat că deputatul Răzvan Bobeanu, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamţ, a primit derogare ca susţinere faţă de curajul de a intra în cursa electorală cu actualul primar, Gheorghe Ştefan.
 
Ceilalţi trei parlamentari ai PSD Neamţ, respectiv deputaţii Iulian Iancu şi Ioan Bivolaru şi senatorul Ioan Chelaru au renunţat la intenţia de a candida la alegerile locale, deoarece erau nevoiţi să demisioneze din Parlament."Dacă vrei să candidezi la locale trebuie să îţi asumi responsabilitatea şi nu să te întorci repede în Parlament dacă pierzi alegerile. Acesta a fost principiul de bază al hotărârii", a adăugat Ioan Munteanu.
 
Jumătate dintre consilierii judeţeni ai PSD, excluşi de pe listă

 
Aproape jumătate dintre actualii consilieri judeţeni ai filialei PSD Neamţ nu se vor mai regăsi pe lista de candidaţi pentru legislativul judeţean, a declarat liderul organizaţiei social-democrate, Ioan Munteanu.
 
Munteanu a precizat că doar opt dintre actualii consilieri PSD "au prins" lista de candidaţi, în timp ce alţi 7 consilieri vor rămâne fără funcţii administrative la finalul actualului mandat.
 
"Nu vreau să comentez foarte mult criteriile de selecţie a candidaţilor pentru că este o problemă internă a partidului, dar pot spune că actualii consilieri care nu s-au implicat nici în viaţa politică şi nici în cea administrativă nu mai sunt pe lista de candidaţi", a menţionat preşedintele PSD Neamţ.
 
Ioan Munteanu a adăugat că filiala PSD va depune lista de candidaţi completă, respectiv 34 de poziţii pentru tot atâtea mandate de consilieri judeţeni plus 9 supleanţi, aşa cum prevede legea alegerilor locale.
 
Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean candidează Ioan Munteanu, care este şi primul pe lista de alegeri pentru legislativul judeţean. Pe următoarele două poziţii se situează actualul vicepreşedinte al CJ Neamţ, Romică Rotaru şi secretarul PSD Neamţ, Constantin Sandu.
 
Lista completă cu cei 34 de candidaţi şi cei 9 supleanţi va fi făcută publică la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul unei conferinţe de presă. Tot atunci vor fi anunţaţi şi candidaţii pentru Consiliul Local al municipiului Piatra Neamţ.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.