Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la Moscova

 
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a reiterat (vineri, 4 aprilie 2008) la începutul întâlnirii bilaterale de la Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu invitaţia ca acesta să efectueze o vizită la Moscova.
 
"În relaţia bilaterală, vreau să menţionez că în octombrie împlinim 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Rusia. Aş vrea să menţionez că, după vizita dvs la Moscova din 2005, relaţiile s-au dezvoltat mult, în mod deosebit în sfera economică, iar schimburile economice au ajuns la aproape cinci miliarde de dolari.
 
Aş vrea să vă mulţumesc pentru modul constructiv pe care consider că-l vom avea în ceea ce priveşte relaţiile bilaterale. Reiterez invitaţia de a veni la Moscova", a declarat Vladimir Putin.

 
Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit omologului său rus pentru relaţiile foarte bune dintre cele două state, începând din 2005, de la vizita efectuată la Moscova şi până în prezent.
 
Şeful statului român a mulţumit pentru invitaţia de a vizita Rusia: "Am convingerea că bazele noului tip de relaţii dintre România şi Rusia s-au pus cu ocazia vizitei mele la Moscova", a notat Traian Băsescu.
 
Totodată, preşedintele Băsescu i-a mulţumit lui Putin pentru că a acceptat invitaţia de a participa la Summitul NATO de la Bucureşti, iar omologul său rus a apreciat modul de organizare a evenimentului.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.