EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.49%)
GBP
5,39 RON
(+0.26%)
CHF
4,53 RON
(+0.3%)
BGN
2,47 RON
(+0.38%)
BYN
1,82 RON
(+1.1%)
CAD
3,18 RON
(+0.25%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,91 RON
(-0.43%)
JPY
0,04 RON
(+0.47%)
CZK
0,18 RON
(-0.75%)
INR
0,06 RON
(+0.42%)

Adomniţei: Iaşul arăta mai bine în timpul primarului Simirad

 
Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Iaşi, a declarat (sâmbătă, 5 aprilie 2008) cu prilejul lansării candidaturii sale oficiale, că social democraţii şi-au făcut un mare deserviciu atunci când şi-au desemnat candidaţii pentru alegerile locale din vară.
 
Adomniţei a afirmat că lupta din interiorul PSD Iaşi s-a dus pentru "alegerea unuia din doi vârstnici la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean", respectiv, dintre fostul ambasador al României în Cuba, Constantin Simirad, şi actualul preşedinte Lucian Flaişer, acesta din urmă fiind pierdantul principal.
 
"În PSD, până acum s-a dat o luptă între două persoane, din care una a câştigat, adică Simirad candidează pentru CJ. Cea de-a doua persoană, Lucian Flaişer, se duce la PD-L", a opinat candidatul PNL la funcţia de primar al Iaşului.
 
În ceea ce priveşte intenţia liderului PSD Gheorghe Nichita de a candida la un al doilea mandat de primar al municipiului, ministrul Educaţiei a remarcat că "este o întoarcere în timp", subliniind în acest sens promisiunile şi nerealizările acestuia.
 
"Oraşul arăta mai bine când a fost lăsat de Simirad pe mâna lui Nichita. Acum arată mult mai rău. Atunci se făcea marea asfaltare, acum se face marea plombare. Avem gropi în străzi, drumurile sunt prăfuite, avem cel mai scump serviciu de apă şi canal din România, cele mai scumpe utilităţi. După cinci ani de când se află la conducerea Primăriei, Nichita vine cu aceleaşi promisiuni şi ne spune că Iaşul va fi un oraş frumos. Adevărul este că Iaşul are cel mai poluant transport în comun. Echipa PSD este o întoarcere în timp", a spus acesta.
 
Totodată, Adomniţei a ţinut să critice filiala PD-L, susţinând în acest sens că propune "iepuri" electoratului, susţinând pentru primărie candidatura eurodeputatului Dumitru Oprea.
 
"Nu ştiu ce va alege, un salariu de 1.000 de euro ca primar, sau salariul de europarlamentar. Oprea niciodată nu a rămas să finalizeze proiectele începute. El este un om care de-a lungul timpului şi-a schimbat opţiunile politice. Iaşul trebuie să îşi aleagă cea de-a treia ofertă, cea a liberalilor, care vor întoarce Iaşul spre Europa, şi nu spre spaţiul ex-sovietic, cum face Nichita", a afirmat el.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata