„Dinozaurii” Simirad şi Dobre candidează la şefia CJ Iaşi

 
Fostul ambasador al României în Cuba, Constantin Simirad, va fi candidatul din partea PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Comitetului Executiv Judeţean al PSD Iaşi a decis validarea lui Constantin Simirad pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ), singurul vot împotrivă fiind al actualului preşedinte, Lucian Flaişer.
 
"Cu toată partea sentimentală şi sufletească, am judecat raţional. Am ajuns la concluzia că Lucian Flaişer este un bun administrator, dar fără să ajungă la cetăţean. A făcut foarte bine administraţie, dar nu a făcut politică. Sperăm că va fi în continuare în echipa noastră", a declarat preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, care este şi primar al Iaşului.
 
Nichita şi-a exprimat speranţa ca Lucian Flaişer va fi ales preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic în Camera Deputaţilor, considerând că acesta are experienţă în administraţie, spre deosebire de deputatul Relu Fenechiu, care "a ajuns doar pe considerente politice".
 
Fostul ambasador al României în Cuba a declarat, la rândul său, că poate fi un bun administrator al judeţului mai ales că are experienţă atât în diplomaţie, cât şi ca primar.
 
"Am fost primar 11 ani, 5 luni şi 20 de zile. Experienţa pe care am avut-o în diplomaţie şi ca profesor universitar mă recomandă ca fiind un om capabil să se descurce mult mai bine ca ceilalţi contracandidaţi la Consiliul Judeţean", a precizat Constantin Simirad.
 
Traian Dobre, un comunist vopsit în galben
 

Ultimul partid important, cel aflat la guvernare, care ţinea în şah opinia publică în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat pentru preşedinţia CJ Iaşi a risipit misterul şi odată cu el şansa ieşenilor de a li se prezenta un om care să merite votul lor.
 
Astfel, Relu Fenechiu, despre care se spune că numeşte miniştrii în Guvernul Tăriceanu, l-a prezentat drept candidat din partea PNL pe defunctul (din punct de vedere politic) Traian Dobre. Social-democrat până în măduva oaselor, cu reminiscenţe comuniste, pe care nici măcar nu se fereşte să le ascundă, Dobre a trecut de la PSD la PNL, în anul 2005, dând dovadă de un oportunism şi traseism politic de cea mai joasă speţă.
 
Mai grav decât atât este faptul că PNL Iaşi, din lipsă de oameni cu notorietate, iese la luptă pentru cel mai important post din judeţ cu un om care nu doar că nu are nimic în comun cu liberalismul, dar nu are habar nici despre munca de administrare a unui judeţ sau despre lucrul cu exigenţele fondurilor europene, principala atribuţie a CJ pentru viitoarea legislaţie.
 
"Candidatul a fost desemnat în urma analizării rezultatelor din sondajele de opinie. Traian Dobre a reieşit că deţine cea mai largă notorietate în judeţ şi considerăm că este cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al CJ, întrucât cunoaşte şi poate gestiona foarte bine mediul rural", a declarat Relu Fenechiu, preşedintele PNL Iaşi.
 
Acesta confundă, însă, gestionarea unui judeţ cu caravanele pe care Dobre le-a întreprins prin comune cu scopul declarativ de a ajuta oamenii nevoiaşi să aibă acces la consultanţă juridică şi medicală. În fapt, respectivele caravane se încheiau cu chiolhanuri la primării, însă nu pentru sărăcimea din sate, ci pentru membrii trupei "domnului deputat".
 
În final, pentru a arăta că sprijină din toţi rărunchii candidatura lui Dobre, Fenechiu a negat oficial că ar fi negociat cu Lucian Flaişer cu scopul de a-l atrage de partea PNL în alegerile pentru şeful de judeţ. "Am auzit şi eu că circulă astfel de zvonuri, dar nu sunt adevărate. M-am întâlnit, zilele acestea, cu domnul Flaişer pe holurile Prefecturii şi ne-am zâmbit unul la altul, dar doar atât", a afirmat , ironic, Relu Fenechiu.
 
În contextul în care candidatul la CJ ar trebui să funcţioneze ca o locomotivă pentru alegerile locale, şeful PNL Iaşi a dat dovadă de şi mai multă inconştienţă, declarând că ţinta organizaţiei pe care o conduce este de a câştiga 50 din cele aproximativ 100 de primării din judeţ.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.