„Incopsan” Iaşi îşi bate joc de beneficiarii biletelor oferite de Casele de Pensii

  • Firma ieşeană a fost sancţionată de OJPC Suceava cu 3.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei la bază de tratament balnear de la Vatra Dornei, şi cu 4.500 de lei pentru practici comerciale înşelătoare
 
O bază de tratament balnear pentru afecţiuni cardio-vasculare din Vatra Dornei a fost închisă temporar de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Suceava, după ce 84 de pensionari din mai multe judeţe au reclamat că locaţia nu dispune de condiţiile cerute.
 
Directorul OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că un cetăţean, care reprezenta un grup de 84 de pensionari beneficiari ai unor bilete de tratament balnear pentru afecţiuni cardio-vasculare primite prin Casele Judeţene de Pensii, a reclamat că locul unde ar fi trebuit să facă tratamentul nu dispune de condiţii corespunzătoare.
 
În urma verificărilor, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au constatat că operatorul economic respectiv, societatea ieşeană "Incosan", cu punct de lucru la Vatra Dornei (Vila B), nu dispune de autorizaţie eliberată de Ministerul Sănătăţii Publice, document obligatoriu pentru a putea presta servicii medicale de tratament balnear şi, de asemenea, nu dispune nici de dotarea necesară.
 
Directorul Elena Oanea susţine că, în oferta prezentată Caselor de Pensii, "Incopsan" a ascuns faptul că la Vila B din Vatra Dornei nu se pot efectua astfel de tratamente. Pentru încălcarea gravă a legislaţiei în domeniu, firma ieşeană a fost sancţionată cu 3.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei şi cu 4.500 de lei pentru practici comerciale înşelătoare.
 
Inspectorii pentru protecţia consumatorului au decis închiderea unităţii de tratament până când aceasta va fi dotată corespunzător şi va fi autorizată.
 
SC "Incopsan" SRL Iaşi a fost înfiinţată în anul 2007 şi are sediul declarat în incinta "Incom" SA. Ca şi asociaţi figurează Petria Căruceru – 25% din capitalul social şi SC "Incom" SA – 75%. Petria Căruceru deţine şi funcţia de administrator, această persoană figurând ca acţionar şi la alte firme ieşene, cum ar fi: "Edil Corporatin" SA (faliment), "Compania PC Unic" SA    , "Grup 5" SA (lichidare).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.