Oamenii de afaceri ieşeni îi scot pe politicieni „la lecţie”

 
Membrii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOA) Iaşi 2003 au atras atenţia partidelor politice asupra faptului că discursurile şi viziunile candidaţilor la posturile din administraţia locală sunt lipsite total de preocupare faţă de strategiile de dezvoltare economică şi socială a judeţului.
 
"Este simplu să promiţi gratuităţi şi facilităţi de tot felul pentru mediul social, dar să vii cu o viziune de sprijinire a mediului economic este mai dificil. Nu am întâlnit nici un candidat care să vină cu propuneri pentru o strategie de dezvoltare economică, din care să reiasă cum vede politicianul respectiv redresarea economică a comunităţii, care va fi formula de modificare a impozitelor, care vor fi domeniile prioritare. În funcţie de acestea, să ne putem gândi şi dezvolta şi noi afacerile.
 
Am prefera ca, în loc de promisiuni, să se vină cu programe concrete şi cu termene clare, cu proiecte de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii. Noi, în regiune, suferim foarte mult din cauza lipsei unei reţele moderne de transport. Aşa cum spunea un om de afaceri străin, «civilizaţia se termină acolo unde se termină autostrăzile", a afirmat Lucian Grecu, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC "Complex Hotelier Unirea" SA. Acesta, în calitate de membru al AOA Iaşi 2003, a declarat că asociaţia va susţine sub formă de parteneriat candidaţii sau formaţiunile politice dispuse să iniţieze un dialog deschis cu reprezentanţii mediului de afaceri.
 

"Noi, la Iaşi, ce facem"?
 
Scopul declarat al apelului este să determine policienii să-şi aplece atenţia şi asupra producerii de fonduri la bugetul local, nu doar asupra modalităţilor de cheltuire a banului public, ban constituit, în cea mai mare parte, din taxele şi impozitele plătite de firme. Cu ocazia aceleiaşi conferinţe, preşedintele AOA Iaşi 2003, Gheorghe Pleşu, a anunţat faptul că directorul general al companiei "Delphi" va veni la Iaşi pentru a semna acordul de participare ca membru al asociaţiei patronale ieşene.
 
"Mi s-a spus, în cadrul unei discuţii particulare, că şefii «Delphi» au direcţionat către Iaşi şi alţi investitori importanţi, din rândul furnizorilor lor direcţi. Din păcate, ceva din ceea ce au găsit sau nu au găsit aici i-a determinat să aleagă alte zone ale României pentru a-şi amplasa afacerile. Este important să sprijinim şi să încurajăm investitorii serioşi, care vin să producă şi să plătească impozite aici, nu doar supermarket-urile, filialele şi punctele de lucru care ne folosesc drept piaţă de desfacere", a subliniat Gheorghe Pleşu.
 
Acesta a mai atras atenţia asupra faptului că la Cluj există patru parcuri tehnologice, iar comunitatea locală mai pregăteşte încă 200 de hectare de teren pentru a atrage investitorii străini. "Noi, la Iaşi, ce facem?", se întreabă (retoric) omul de afaceri.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.