Preşedintele CJ Iaşi este aşteptat cu braţele deschide de PD-L

 
Senatorul Dan Cârlan, liderul filialei ieşene a Partidului Democrat-Liberal, a afirmat (duminică, 6 aprilie) într-o conferinţă de presă, că preşedintele Consiliului Judeţean, social-democratul Lucian Flaişer, va fi primit în PD-L imediat ce acesta se va decide să semneze adeziunea.
 
Liderul PD-L Iaşi a recunoscut că disensiunile dintre primarul Gheorghe Nichita şi Lucian Flaişer, ambii din Partidul Social Democrat, sunt în favoarea organizaţiei pe care o conduce.
 
Potrivit senatorului Dan Cârlan, după disputele dintre cei doi social-democraţi pornite din cauza deciziei de a lansa un alt candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, la nivelul PD-L s-au purtat discuţii referitoare la includerea lui Flaişer în partid. Singurul impediment, susţine senatorul Dan Cârlan, este doar lipsa adeziunii lui Lucian Flaişer.
 
De asemenea, preşedintele PD-L Iaşi a afirmat că, deocamdată, tot din cauza lipsei adeziunii lui Flaişer nu se poate lua în calcul intenţia de a renunţa la candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în favoarea acestuia, după cum se speculează în anumite medii.
 
Senatorul Dan Cârlan a afirmat că primarul Gheorghe Nichita, care este şi preşedinte al PSD Iaşi, a greşit foarte mult atunci când a făcut o altă numire, pe criterii politice, decât cea a lui Lucian Flaişer, care a făcut administraţie şi nu s-a implicat în politică.
 
Lucian Flaişer susţine în continuare că vrea un al treilea mandat consecutiv la şefia Consiliului Judeţean. El a declarat că va decide până joi dacă va candida ca independent sau pe listele unui partid care este dispus să îi susţină continuarea proiectelor administrative. Flaişer a recunoscut că este curtat de mai multe partide politice, printre care şi PD-L, dar şi de oameni de afaceri dispuşi să îi susţină campania electorală.

 
"Am oferit judeţului Iaşi şi, respectiv, partidului în care sunt înscris toate elementele unei administraţii făcute în favoarea cetăţenilor, pentru o mai bună viaţă a acestora. Acest lucru se poate vedea în realizările mele de până acum. Nu sunt un bun politician, însă sunt un bun administrator al Consiliului Judeţean, fapt recunoscut şi pe plan naţional", a afirmat Lucian Flaişer.
 
El şi-a manifestat nemulţumirea faţă de conducerea PSD Iaşi, în speţă faţă de Gheorghe Nichita, preşedintele filialei, care a decis să îl propună în ultimul moment pe fostul ambasador al României în Cuba Constantin Simirad la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.
 
Lucian Flaişer a recunoscut că în cazul în care nu ar fi fost pus în faţa unui fapt împlinit, ci ar fi fost anunţat din timp, s-ar fi retras din cursă şi i-ar fi acordat tot sprijinul candidatului preferat de conducerea filialei. Flaişer afirmă că, din cauza acestor divergenţe, este iminentă demisia sa din partid.
 
"Dialog nu putem să mai avem pentru că am constatat că nu mai avem aceleaşi interese pentru binele judeţului. Tot ce înseamnă numirea candidatului PSD la Consiliul Judeţean este o treabă premeditată. Chiar primarul a recunoscut fără să vrea că lucrează la numirea lui Simirad de un an şi jumătate. Nichita încearcă să îi păcălească pe toţi, însă nu îi va merge prea mult timp", a afirmat Lucian Flaişer.
 
Potrivit acestuia, nemulţumirile din filiala ieşeană a PSD faţă de Gheorghe Nichita sunt foarte mari.
 
"Nu ştie să comunice cu membrii din partid. Mai sunt vreo zece primari care vor să plece", a susţinut Lucian Flaişer.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.