EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Seminar „Strategia de dezvoltare a infrastructurii româneşti”

  • COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasada Italiei la Bucureşti şi Asociaţia UNIMPRESA Romania organizează, în colaborare cu ANCE (Asociaţia Constructorilor Italieni), ICE, si cu sprijinul Camerei de Comerţ Italo-Română şi al Ministerului român al Transporturilor seminarul intitulat "Strategia de dezvoltare a infrastructurii româneşti".
 
Seminarul are menirea de a prezenta perspectivele majore de dezvoltare ce însoţesc creşterea economică a României, procesul necesar de modernizare precum şi completarea infrastructurii, punând în valoare mediul înconjurător şi folosind sursele de energie regenerabilă, care oferă oportunităţi noi şi stimulante de colaborare.
 
Evenimentul, organizat cu ocazia misiunii pe care ANCE o efectuează la Bucureşti şi în spiritul parteneriatului strategic ce leagă Italia şi România, îşi propune să favorizeze cunoaşterea reciprocă a potenţialului de afaceri şi de realizare a unor proiecte, precum şi întâlnirea dintre societăţi şi instituţii italiene şi româneşti direct interesate de evoluţia unor sectoare vitale pentru creşterea economiei şi a societăţii româneşti, şi în vederea folosirii instrumentelor prevăzute de Uniunea Europeană, începând cu fondurile structurale.
 
Seminarul va fi inaugurat în dimineaţa zilei de 10 aprilie şi în deschidere vor lua cuvântul reprezentanţii autorităţilor române competente, ce vor prezenta cadrul general al strategiei naţionale de sector precum şi proiectele realizabile.
 
O atenţie deosebită va fi acordată folosirii Fondurilor Structurale Europene de care România va beneficia în mare măsură în anii ce urmează.
 
În cursul după-amiezii se vor desfăşura lucrările tehnice ce se vor concentra pe patru sectoare: reţelele de transport (rutier, autostrăzi, metrou, feroviar şi aeroporturi), mediul înconjurător (deşeuri, apă şi energie regenerabilă), infrastructură socială (sectorul sanitar, educaţie, siguranţă publică şi socială) şi sectorul imobiliar.
 
În ziua de 11 aprilie se va ţine un work-shop operativ care prevede întâlniri cu reprezentanţi ai Uniunii Europene în România, ai BERD, ai BEI şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, pe lângă experţi juridici, imobiliari şi financiari.
 
Ambasada Italiei intenţionează să desfăşoare o activitate de difuzare activă a informaţiilor, în strânsă colaborare cu Guvernul român, care este cel mai interesat să atragă în România cei mai importanţi contractors de pe scena internaţională, pentru a crea premizele reuşitei importantelor proiecte de infrastructură prevăzute. Acest seminar se incadreaza de asemenea in activitatile pe care UNIMPRESA Romania le-a initiat cu mai bine de un an in urma pentru a favoriza accesul la fondurile structurale si este o ocazie importantă pentru a informa firmele care nu cunosc încă România şi doresc să se prezinte pe piaţa românească, ce prezintă o gamă largă de oportunităţi şi în acelaşi timp este "aproape" nu doar din punct de vedere geografic, de Italia.
 
Prezenţa oamenilor de afaceri va reprezenta un element ce conferă valoarea adăugată colaborării economice deja fructuoase dintre Italia şi România. În acest sens este suficient să ne gândim la relaţiile strânse existente la nivel comercial (în 2007 schimburile comerciale s-au ridicat la circa 11,5 miliarde de euro), la locul întâi deţinut de Italia în ceea ce priveşte numărul de societăţi înregistrate în România (peste 25.000 de societăţi comerciale), fără să uităm dialogul social şi cultural, dens şi fructuos.
 
Membrii ANCE au câştigat deja anii trecuţi în România licitaţii importante, care au făcut ca România să devină cel mai important partener al ANCE din Europa de Est şi al nouă-lea la nivel mondial.
 
Firmele interesate se pot adresa:
• Ambasadei Italiei din Bucureşti
Biroul Comercial
Tel:  (+40) 021-305.21.00
Fax: (+40) 021-305.21.48
segrcomm.bucarest@esteri.it
uffcomm.bucarest@esteri.it
stagecomm.bucarest@esteri.it
trade.bucarest@esteri.it
• UNIMPRESA ROMANIA
D-na Daniela GRIGORE
Tel: (+40) 031- 805 31 85
Fax: (+40) 031 805 31 84
d.grigore@unimpresaromania-it.ro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata