Un deputat „gălăgios” acuză prefectul de Iaşi că „face poliţie politică”

 
Deputatul PD-L Petru Movilă l-a acuzat (luni, 7 aprilie) pe prefectul interimar Marius Bodea că face poliţie politică.
 
Într-o conferinţă de presă, Movilă a afirmat că prefectul Marius Bodea nu are respect faţă de cetăţeni şi că face poliţie politică printre primarii din judeţ care sunt înscrişi în PD-L.
 
Politicianul a dat exemplu cazul primarului din comuna Bălţaţi, Mihai Hlihor: "Au început controalele politice la Bălţaţi, unde rudele primarului au fost controlate. Aşa că putem vorbi că prefectul face poliţie politică".
 
În replică, prefectul Marius Bodea a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ulterior, că nu a dat nici o indicaţie instituţiilor de control pentru a verifica societăţile din comuna Bălţaţi care aparţin primarului sau rudelor acestuia.
 

"Nu există nici o astfel de decizie emisă de Instituţia Prefectului, nici faţă de primarul din Bălţaţi sau rudele lui, nici pentru alte persoane din judeţul Iaşi. În ianuarie, înainte de a fi numit prefect, primarul din Bălţaţi avea 20 de dosare penale", a precizat prefectul interimar.
 
În opinia reprezentantului guvernului în teritoriu, afirmaţiile deputatului PD-L Petru Movilă au fost făcute "în lipsa unor evenimente".
 
"Cunosc strategia prin care persoane din eşalonul doi sunt aruncate în faţă pentru a bloca anumite instituţii şi persoane. Înţeleg că sunt tema de campanie a deputatului Petru Movilă", a mai spus prefectul Bodea.
 
Petru Movilă a luat atitudine prin intermediul unui comunicat de presă, arătând că "domnul prefect este rupt de realitate", menţionând că este "deputat al Parlamentului României şi aici nu sunt membri de eşalonul 1 sau 2".
 
"Am semnalat şi altădată că în Prefectură se întâmplă lucruri care nu sunt în folosul cetăţenilor şi am primit răspunsuri la fel de obraznice. Încă o dată vin şi atrag atenţia că prefectul nu are respect decât pentru colegii lui de partid. Din punctul meu de vedere, această discuţie este încheiată şi, în fond, este vorba de comunicarea între două instituţii ale statului şi nu de atitudine personale, pentru că, de altfel, e cunoscut faptul că prefectul Marius Bodea mi-e foarte simpatic", se menţionează în comunicatul lui Movilă.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.