Deductibilităţi fiscale anuale de până în 300 lei pentru clienţii RBL

 
Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) oferă clienţilor posibilitatea să-şi deducă din veniturile impozabile cheltuielile efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, în limita a 300 lei pe an, potrivit unui comunicat al băncii.
 
Astfel, contribuabilul poate, începând din 2008, să-şi deducă din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, cheltuielile efectuate de-a lungul anului 2007 pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.
 
Pentru a putea beneficia de deductibilitate fiscală, clienţii RBL trebuie să completeze Formularul 230 – „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ”, şi să-l depună, până la data de 15 mai 2008, la organul fiscal competent împreună cu documentele solicitate.
 
„Produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, prin componenta lor de economisire, au o contribuţie ridicată la creşterea gradului de economisire din sistemul bancar românesc. Alături de prima de stat, această deductibilitate fiscală face parte din «pachetul» stimulativ oferit celor care doresc să-şi îmbunătăţească situaţia locativă. Este primul an în care clienţii noştri pot beneficia de această deductibilitate şi, sperăm, ca un număr căt mai mare dintre aceştia să poată accesa această facilitate fiscală”, a declarat Ionuţ Costea, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
 
Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a acordat, în primul an de la lansarea activităţii de creditare, finanţări în valoare de aproximativ 15 milioane euro, echivalent în lei. Valoare medie a unui credit a fost de 10.000 euro, marea parte a finanţărilor fiind direcţionate către renovarea şi modernizarea locuinţelor deja existente.
 
RBL oferă produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre îmbunătăţirea situaţiei locative.

 
În acest sens, cei care încheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp după care pot obţine credite cu dobânzi fixe pe toată perioada creditului, mult sub nivelul pieţei, de 6% pe an. Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la soldul economisit o primă de stat care în acest moment este de 15% pe an, dar nu mai mult de 150 de euro, şi o dobândă de 3% oferită de bancă.
 
În ceea ce priveşte creditarea, RBL are în ofertă două tipuri de credite: Creditul Locativ şi Creditul Intermediar.
 
Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie în prima etapă să economisească o anumită sumă de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, în a doua etapă, să obţină un credit în lei cu o dobândă fixă de şase la sută pe an.
 
În paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă clienţilor săi care doresc o finanţare mai rapidă, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobânzii este de la 7,5% pe an, fixă. După ce clientul economiseşte cel puţin 18 luni şi îndeplineşte condiţiile impuse de bancă, împrumutul se transformă în Credit Locativ cu o dobândă de 6% pe an, fixă pe toată perioada de rambursare.
 
Finanţările obţinute pot fi folosite doar pentru îmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.
 
Produsele oferite de RBL sunt vândute în prezent prin trei canale de distribuţie principale: o reţea de agenţi proprii în care lucrează peste 4.000 de colaboratori activi, sucursalele şi agenţiile Raiffeisen Bank şi prin parteneri de afaceri.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.