Finanţare de până la 5,5 milioane lei pentru producţia IMM-urilor

 
Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) pot primi sprijin financiar nerambursabil de până la 920.000 lei, sau cuprins între 920.001 lei şi 5,56 milioane lei, din fonduri europene, în funcţie de amploarea proiectelor propuse, pentru dezvoltarea producţiei, potrivit Ministerului pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.
 
Alocarea financiară totală pentru acest segment este de 62,6 milioane euro, echivalent lei şi diferă în funcţie de regiunile din care provin firmele solicitante. Pentru IMM din Bucureşti – Ilfov a fost alocată suma de 10,4 milioane euro, pentru Centru, Nord-Vest, Vest şi Sud-Est, suma de 20,9 milioane euro, iar pentru regiunile Nord-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, suma de 31,3 milioane euro.
 
Valoarea maximă a finanţării acordate din totalul costurilor eligibile este, pentru întreprinderile mici, de 60%, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov şi de 70%, pentru restul regiunilor, iar pentru întreprinderile mijlocii, de 50%, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov şi de 60%, pentru restul regiunilor.

 
Valoarea maximă a finanţării nerambursabile în cazul sprijinului pentru consultanţă şi instruire acordat IMM prin schema de minimis este de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru servicii de consultanţă specifică şi instruire specializată, dar nu mai mult de 10% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale proiectului.
 
Sunt finanţate activităţi precum crearea unei noi unităţi de producţie sau extinderea uneia existente, diversificarea producţiei, achiziţionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software-ul, brevetele, licenţele, know-how-ul şi pentru consultanţă specifică şi instruire specializată.
 
Cererile de finanţare se pot depune on-line începând cu 26 mai 2008. Pentru proiectele de investiţii care solicită sprijin financiar de până la 920.000 lei se aplică procedura apelului de proiecte cu depunere continuă, până la epuizarea bugetului stabilit.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.