Greva de la Dacia a fost declarată legală

 
Greva generală de la Automobile Dacia a fost declarată legală miercuri seara (9 aprilie 2008), de Tribunalul Argeş.
 
Instanţa a respins cererea administraţiei Dacia de suspendare a grevei pe motiv că nu au fost respectate prevederile legale privind desfăşurarea conflictelor de muncă. Reprezentanţii administraţiei nu au comentat hotărârea instanţei, dar au anunţat că vor face recurs.
 

Reprezentanţii sindicatului au salutat decizia judecătorilor şi au anunţat că greva continuă până la soluţionarea revendicărilor. Sindicatele vor organiza, joi, la Piteşti, un nou miting de protest, la care sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai altor sindicate care s-au solidarizat cu greviştii.
 
Greva generală de la societatea Automobile Dacia a intrat, luni, în a treia săptămână, fără ca administraţia şi sindicatele să se apropie de încheierea unui acord.
 
Sindicaliştii de la Automobile Dacia au intrat în grevă generală pe 24 martie, pe durată nedeterminată, încheierea protestului fiind condiţionată de acceptarea de către patronatul francez a solicitărilor formulate de salariaţi, în principal creşterea salariilor cu 550 de lei.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.