Medicamentele din Bulgaria, cele mai ieftine din UE, cele mai scumpe pentru cetăţeni

 
Bulgarii plătesc cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană pentru medicamente, deşi statul le cumpără la cel mai mic preţ din Uniune, a anunţat international.news.bg, citând un raport „Eurostat” prezentat de Asociaţia producătorilor şi importatorilor de medicamente.
 
Disproporţia este cauzată de subvenţiile oferite de stat, scrie Dnevnik, Bulgaria fiind singurul stat membru al UE unde guvernul acoperă mai puţin de jumătate din costul medicamentelor luate pe reţetă, având şi cel mai ridicat TVA – 20%.
 
În acelaşi timp, executivul de la Sofia încearcă să reducă în mod artificial preţul, obligând producătorii şi importatorii să vândă la cel mai mic preţ comparat cu opt pieţe de referinţă din Europa. În consecinţă, Asociaţia producătorilor şi importatorilor de medicamente a oprit importurile a mai mult de 220 de medicamente.
 
Casa de sănătate şi Ministerul bulgar al Sănătăţii acoperă numai 44% din costul medicamentelor, în timp ce în Grecia procentul este de 85%, în Slovenia 69%, în Ungaria 62%, iar în România 54% din costuri sunt suportate de stat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.