Participanţii la Summit au cheltuit 250 de euro pe zi

 
Turismul românesc şi imaginea Bucureştiului au fost principalii beneficiari ai Summitului NATO, care a fost organizat la Bucureşti în perioada 2-4 aprilie, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
 
„Capacităţile de cazare turistică interne au trebuit să facă faţă afluxului bucureştenilor care au preferat să plece din oraş în perioada Summitului. Cele mai căutate au fost staţiunile de pe Valea Prahovei, din Braşov, şi cele 30 de hoteluri deschise pe Litoral”, a declarat purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu.
 
Potrivit calculelor operatorilor de turism, circa 20.000 de de bucureşteni au achiziţionat pachete turistice spre destinaţiile turistice din apropiere, circa 30% dintre aceştia preferând străinătatea.
„Turismul a câştigat serios de pe urma Summitului, numărul turiştilor dublându-se comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, mai ales că, de regulă, la începutul lui aprilie oamenii îşi pregătesc vacanţa de Paşte”, a explicat Traian Bădulescu.
 
Acesta a declarat că restaurantele din Bucureşti şi magazinele care au fost deschide pe perioada Summitului au avut şi ele de câştigat, un turist de afaceri cheltuind în medie circa 250 de euro pe zi, iar încasările au fost destul de spectaculoase având în vedere că Bucureştiul a fost luat cu asalt de peste 3.000 de delegaţi oficiali şi circa 3.000 de jurnalişti străini cu ocazia Summitului.

 
„Delegaţii şi jurnaliştii pot fi încadraţi la turismul de business, iar pe acest segment cheltuielile zilnice ajung până la 250 de euro pe zi, pentru shopping sau diferite distracţii”, a explicat Bădulescu.
 
Şi hotelurile clasificate de la 4 stele în sus au avut de câştigat, fiind ocupate în totalitate în această perioadă.
 
„Cel mai mare câştig este însă imaginea pe care o are acum Bucureştiul, care a fost trecut pe hartă. Este însă important să avem o politică de promovare coerentă. De exemplu, pe durata Summit-ului a existat o foarte mare cerere de tururi organizate în Bucureşti sau în apropiere, dar Primăria nu a oferit astfel de servicii”, a precizat reprezentantul ANAT.
 
Potrivit datelor oficiale, autorităţile române au cheltuit de la bugetul de stat suma de 90,852 milioane lei (circa 26 milioane euro) pentru organizarea Summitului NATO.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.