Toate taxele fiscale şi parafiscale vor fi cuprinse într-un registru fiscal

 
Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) va finaliza până la sfârşitul lunii mai un registru fiscal care va cuprinde toate taxele fiscale şi parafiscale, a anunţat joi, într-un seminar pe probleme de parafiscalitate, ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian.
 
"În luna mai vom avea o primă dezbatere de fond privind un astfel de registru. Până la sfârşitul lunii mai va apărea Registrul Fiscal Român, care va cuprinde tot sistemul de taxe şi impozite", a spus Vosganian.
 
Registrul va cuprinde totalitatea taxelor şi impozitelor care să regăsesc în Codul Fiscal, precum şi cele aplicate de alte instituţii publice şi autorităţi profesionale, agenţii guvernamentale etc.
 
Potrivit ministrului de resort, dacă o autoritatea va dori să schimbe o taxă (să scoată sau să introducă o taxă), va trebui să publice pe pagina de Internet un studiu de impact şi nota de fundamentare iar MEF evaluează dacă se justifică sau dacă este sau nu un abuz fiscal.
 
"De exemplu, dacă o instituţie aduce venituri mai mari decât procentul de creştere a pieţei, vom avea de-a face cu un abuz fiscal", a mai spus Vosganian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.