Cea mai scumpă şampanie din lume: 4.166 euro sticla

Renumitul producător francez Pernod-Ricard va lansa pe piaţă cea mai scumpă şampanie din lume, punând în vânzare lăzi cu 12 sticle de Perrier-Jouët la un preţ de 50.000 de euro, sau 4.166 euro pentru o sticlă de 750 de centilitri, semn al creşterii interesului mondial pentru acest tip de băutură.
 
Precedentul record era deţinut de o ediţie limitată de 10 sticle de "Jéroboams" (sticle de 3 litri) de Dom Pérignon (marcă deţinută de grupul de produse de lux LVMH), vândute fiecare la un preţ de 12.000 de euro pe sticlă, sau 4.000 de euro pentru un litru, cu prilejul Festivalului de la Cannes în 2005.
 
Perrier-Jouët, care vizează o comunitate de oameni super-bogaţi, a anunţat că îşi va concentra vânzările pe 7 pieţe (SUA, Marea Britanie, Japonia, Rusia, Elveţia şi Franţa) cu aproximativ 15 lăzi alocate pentru fiecare ţară.
 
"Vom vinde aceste lăzi unui număr de 100 de persoane din întreaga lume, care îşi vor permite luxul ultim, să-şi producă propria şampanie", a declarat directorul de comunicare de la Perrier-Jouët, Olivier Cavil.

 
"Fiecare cumpărător va veni la Epernay (estul Franţei) unde, în prezenţa şefului de cramă, Hervé Deschamps, va putea să-şi aleagă compoziţia (zahăr şi vinuri din diferiţi ani) care va compune şampania personalizată pe care o vor achiziţiona", a explicat Olivier Cavil.
 
Pernod-Ricard, al doilea producător mondial de vinuri şi băuturi spirtoase, a revenit pe piaţa şampaniei în anul 2005, când a achiziţionat mărcile "Mumm" şi "Perrier-Jouët", odată cu preluarea grupului britanic Allied Domecq. În prezent, Pernod-Ricard ocupă locul 4 în topul celor mai mari producători mondiali de şampanie, sector care cunoaşte o creştere solidă (338,7 milioane de sticle vândute în 2007, în creştere cu 7,3 procente comparativ cu 2006).
 
Exporturile de vin şi băuturi spirtoase au adus Franţei, în 2007, venituri record de 9,34 miliarde euro, în creştere cu 6,9 procente faţă de 2006, a anunţat luna trecută Philippe Castéja, preşedintele Federaţiei exportatorilor de vin şi băuturi spirtoase din Franţa.
 
Pe categorii de produse, exporturile de vinuri "liniştite" (toate vinurile mai puţin vinul spumant) s-au situat la 4,16 miliarde euro (în creştere cu 2,6 procente în termeni de volum, dar în creştere cu 7,1 procente în termeni de valoare), exporturile de şampanie s-au situat la 2,36 miliarde euro (în creştere cu 10,4 procente în termeni de valoare), iar exporturile de coniac s-au cifrat la 1,68 miliarde euro (în creştere cu 11,9 procente).
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.