Primul cartier privat din Vaslui

Societatea bucureşteană "Advanced Home Concepts" SRL (înfiinţată în anul 2007), va dezvolta primul complex rezidenţial din Vaslui, în parteneriat cu firma locală "Uniserv" SRL, care a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de un hectar. Ansamblul, denumit "Ştefan cel Mare Residential Center", va fi situat în imediata apropiere a Spitalului Judeţean Vaslui.
 
"Complexul este destinat clasei medie-plus şi este compus din 6 imobile, cu 11 niveluri, dar cu un regim de înălţime de 6 etaje. Minicartierul se va întinde pe o suprafaţă de teren de 10.000 metri pătraţi şi va avea în total o suprafaţă construită desfăşurată de peste 43.000 mp. Imobilele vor avea 460 de spaţii cu destinaţia de locuinţe şi 50 de spaţii cu destinaţie comercială", ne-a declarat Lucian Sabău, administrator al SC "Advanced Home Concepts" SRL.
 
Complexul este gândit în maniera de a oferi rezidenţilor, pe lângă locuinţa propriu-zisă, şi celelalte facilităţi necesare unei familii moderne. Astfel, în cadrul "Ştefan cel Mare Residential Center" sunt proiectate a se amenaja spaţii comerciale cu destinaţia de magazin alimentar, cafenea şi restaurant, dar şi spaţii de servicii cu supermarket, centru de sănătate cu piscină, cabinet stomatologic, farmacie şi grădiniţă. "Toate centrele comerciale vor avea acces liber din bulevardul principal şi vor dispune de locuri de parcare în exclusivitate pentru clienţii şi vizitatorii acestora", a adăugat Sabău.
 
 
27 milioane euro investiţi în şase blocuri
 
Investiţia se va derula prin credit ipotecar, în parteneriat cu unităţile bancare, şi se va ridica la o valoare estimativă de 27 milioane de euro. Dezvoltatorul a încredinţat partea de lucrări de construcţii societăţii vasluiene cu care a demarat proiectul, SC "Uniserv" SRL. "Construcţia propriu-zisă urmează a fi derulată pe parcursul următorilor şase ani, în trei faze succesive", ne-a mai informat Lucian Sabău.
 
Prima fază a proiectului este, deja, în curs de derulare şi a început cu lucrările la terasamente. În această primă etapă se va ataca ridicarea unui imobil de 11 niveluri (trei niveluri în subsol, demisol, parter şi şase etaje) cu o suprafaţă construită de 10.000 mp.
 
"Dacă totul decurge conform planurilor, sperăm ca, până la finele anului 2010, să oferim vasluienilor în acest imobil un număr de 96 de apartamente şi 20 de spaţii comerciale", ne-a mai spus reprezentantul dezvoltatorului.
 
Etapa a doua va începe în cel de-al doilea trimestru al anului viitor şi se va întinde pe durata a doi ani, având drept finalitate livrarea pe piaţă a 164 de apartamente şi 20 de spaţii comerciale. Faza a treia a proiectului va începe în 2011 şi va dura până la finele anului 2014, oferind spre vânzare 210 apartamente.
 
 
1.500 euro/mp pentru spaţiile comerciale
 
 
Printre cele 460 de locuinţe, câte va număra în total "Ştefan cel Mare Residential Center", se vor regăsi apartamente în structură de o cameră, două şi trei camere, cu suprafeţe variabile. Garsonierele vor avea o suprafaţă utilă de 42 – 47 metri pătraţi, locuinţele de două camere se vor întinde pe o arie utilă de 57 – 74 de metri pătraţi, iar apartamente de trei camere vor avea o suprafaţă utilă de 85 – 90 mp.
 
"În ceea ce priveşte spaţiile comerciale, ne-am gândit să oferim posibilitatea viitorilor beneficiari să şi le compartimenteze în funcţie de necesităţile afacerii. În orice caz, vor avea posibilitatea să achiziţioneze spaţii noi în suprafeţe variind de la 20 la 140 de metri pătraţi", a explicat administratorul SC "Advanced Home Concepts" SRL.
 
De asemenea, fiecare imobil va beneficia de un parking subteran şi unul de suprafaţă, care vor asigura cererea de locuri de parcare pentru viitorii rezidenţi ai complexului.Preţul actual pe metru patrat este de 1.000 de euro (TVA inclus) pentru apartamente şi 1.500 euro (TVA inclus) pentru spaţiile comerciale.
 
"Astfel se explică de ce grupul nostru ţintă este reprezentat de beneficiarii din clasa medie-plus. Însă, băncile participante la proiect vor putea oferi pachete de finanţare special dedicate clienţilor noştri, interesaţi să contracteze un credit", a precizat Lucian Sabău.
 
 
 

Citește și
2 Comentarii
  1. Ana spune

    In orasul Vaslui este nevoie de apartamente noi.

  2. elena spune

    totul este o inselaciune sunt escroci

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.