Un avocat s-a înscris în locul candidatului PD-L la Primăria Bacău

 
Avocatul băcăuan Vasile Botomei a uimit (luni, 14 aprilie 2008) lumea politică din judeţ după ce s-a înscris şi a obţinut consimţământul juridic drept candidat al PD-L la funcţia de primar al municipiului Bacău, la Biroul Electoral de Circumscripţie 4 din oraş.
 
Iniţiativa avocatului, care a urmat toate etapele legale pentru parcurgerea unei asemenea proceduri, îi va crea probleme candidatului oficial anunţat de PD-L, inginerul Ion Chiriac.
 
Acesta va trebui să intenteze proces la Judecătoria Bacău pentru a mai avea şansa de a candida.
 
Ion Chiriac a declarat că avocatul Botomei a fost "ajutat" în demersul său de "persoane interesate'. A refuzat, însă, să le divulge numele.
 
Întrebat dacă o prelungire a procesului nu i-ar pune în pericol candidatura, Chiriac spune că "există procedura ordonanţei preşedinţială" care ar permite o derulare rapidă a procesului.
 
Vasile Botomei, cunoscut drept un excentric în Bacău după ce, în 2006, a înfiinţat un Barou de avocaţi paralel cu cel existent până atunci, dar şi prin faptul că a avut polemici publice amuzante cu toţi primarii de până acum ai Bacăului, anunţase că va candida independent la funcţia de primar al Bacăului. El spune, acum, că este încrezător în iniţiativa luată atât pentru că PD-L "are şanse reale", dar şi pentru că toate instrumentele necesare pentru alegeri le-ar fi obţinut legal. Mai mult, el susţine că a înregistrat sigla şi ştampila PD-L la OSIM.
 
În rândul filialelor celorlalte partide din Bacău acţiunea "inventivului avocat" a stârnit deocamdată atât uimire, dar şi nelinişte, toţi candidaţii şi conducerile filialelor trecând la o verificare minuţioasă a înscrisurilor, atât în ceea ce priveşte partidele, cât şi candidaturile.
Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.