Credit de 20 de milioane de euro obţinut de CJ Vaslui

 
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a încheiat (marţi, 15 aprilie 2008) un contract cu Dexia Kommunalkredit Bank pentru un împrumut de 20 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru refacerea a 15 segmente de drumuri judeţene, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare şi a staţiilor de epurare din Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti.
 
Totodată, o parte din sumă va fi destinată reabilitării unui bloc de locuinţe sociale din Bârlad.
 
Potrivit reprezentanţilor CJ, împrumutul respectiv reprezintă un pas important pentru demararea unor investiţii vitale în judeţ.
 

"Este cel mai mare credit făcut vreodată în judeţul Vaslui şi aveam nevoie ca de aer de aceşti bani. Pe lângă faptul că se vor efectua investiţii majore, se vor crea foarte multe locuri de muncă, lucru deloc de neglijat. Altă soluţie pentru rezolvarea problemelor judeţului nu aveam. CJ are o capacitate de împrumut de 30 %, iar noi am împrumutat 23%, deci ne vom descurca fără probleme", a declarat vicepreşedintele CJ, Vasile Mihalachi.
 
La rândul său, vicepreşedintele Departamentului de finanţări al Dexia Kommunalkredit Bank, Wolfgang Viehauser, s-a arătat încântat de colaborarea cu CJ Vaslui pentru acest credit.
 
"Mulţumim pentru oportunitatea de a intermedia acest credit. Suntem bucuroşi de succesul pe care l-am avut în România. Am făcut o analiză a situaţiei CJ Vaslui, a proiectelor şi a strategiei de aici. Avem încredere că echipa de conducere are capacitatea de implementare a proiectelor finanţate cu aceşti bani", a declarat Wolfgang Viehauser.
 
Creditul, care are o perioadă de graţie de trei ani, a fost motivul unor dispute politice între PSD şi PNL, membrii conducerilor judeţene ale acestor formaţiuni politice acuzându-se reciproc pentru întârzierea accesării propriu-zise a banilor.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.