Facilităţi electorale pentru studenţii din Iaşi

 
Municipalitatea ieşeană a decis să acorde studenţilor abonamente la preţ redus pe mijloacele de transport în comun, a anunţat (luni, 14 aprilie 2008) într-o conferinţă de presă, primarul social democrat Gheorghe Nichita.
 
De această facilitate, promisă în urmă cu un an, vor beneficia peste 70.000 de studenţi de la universităţile de stat din Iaşi, costul unui abonament redus fiind de 12 lei/lună.
 
Decizia a fost anunţată de primarul Gheorghe Nichita, aşa cum o recunoaşte şi acesta, cu puţin timp înainte de demararea campaniei electorale, deşi liderii studenţilor au solicitat astfel de reduceri de mai bine de un an.
 
"Am simţit că vine campania electorală şi am decis să ne întâlnim acum cu reprezentanţii studenţilor şi să rezolvăm problemele pe care le aveam, ca să nu ajungem să avem circ mai târziu", a declarat Nichita.
 
În prezent, pentru un abonament lunar un student trebuie să achite 60 de lei, subvenţiile urmând a fi făcute în cea mai mare parte din fonduri publice alocate atât de Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Cercetării, cât şi de la Consiliul Local Iaşi.
 
Gheorghe Nichita şi-a anunţat intenţia de a mai obţine un mandat la Primăria Iaşi. La aceeaşi funcţie mai aspiră ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (PNL), eurodeputatul Dumitru Orea (PD-L), creatoarea de modă Irina Schrotter (independent), arhitectul şef al municipiului, Ionel Oancea (PC).
Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. adnana spune

    este o porcarie .Eu sunt studenta in iasi si sunt la buget ,am notele cele mai mari in grupa si nu beneficiez in nici un caz de abonament gratuit de 12 lei pe motivul ca am peste 26 de ani.Conteaza varsta atata timp cat eu frecventez cursurile ,iar profesorii isi iau salariile prin faptul ca ne au pe noi prezenti la curs si ca sa nu fie trasi la raspundere de comisie ca nu au studenti? traim in romania deci se poate si mai rau …ce ziceti?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!