Investiţii de peste zece milioane euro la „Cotnari” SA

 
Conducerea Societăţii Viniviticole "Cotnari" SA, din judeţul Iaşi, a prevăzut în planul de investiţii pentru anul în curs peste zece milioane de euro.
 
Directorul executiv al societăţii "Cotnari" SA, Constantin Deleanu, a declarat (marţi, 15 aprilie 2008) că există o preocupare permanentă atât pentru conservarea soiurilor de struguri autohtone (Grasa de Cotnari, Tămâioasa Românească, Frâncuşa şi Feteasca Albă), cât şi pentru mărirea suprafeţelor cultivate cu viţă de vie din aceste soiuri.
 
"Toate aceste investiţii sunt efectuate pentru ca şi pe viitor să putem menţine ştacheta ridicată în ceea ce priveşte realizarea standardelor de calitate în compania numărul unu în domeniul producerii şi comercializării vinurilor albe", a susţinut Constantin Deleanu.
 
Potrivit directorului executiv al SC "Cotnari" SA, investiţiile vor fi materializate în noi plantaţii viticole (în suprafaţă de 230 de hectare), în valoare de peste trei milioane de euro. De asemenea, vor fi achiziţionate tractoare şi maşini agricole. Totodată, se vor construi şi moderniza 25 de kilometri de drumuri în incinta societăţii viniviticole şi la exploataţia viticolă, operaţiune cifrată la două milioane de euro.
 
Potrivit directorului Deleanu, o jumătate de milion de euro vor fi investiţi în modernizarea sistemului de canalizare şi tractare a apelor reziduale din combinatul de vinificaţie.
 
O altă modernizare vizează capacitatea de depozitare a vinurilor la combinatul de vinificaţie, prin înlocuirea cisternelor din beton cu cisterne din inox alimentar, pentru o capacitate de 11 milioane de litri.
 
Totodată, vor fi achiziţionate cisterne din inox alimentar şi instalaţii de fermentare la temperatura controlată a mustului, pentru creşterea capacităţii de decantare a mustului cu aproximativ 500.000 de litri.
 
Această necesitate, susţine directorul executiv al SC Cotnari SA, a apărut ca urmare a măririi suprafeţelor cultivate cu viţă de vie, cu 450 ha în anii 2007 şi 2008. Valoarea investiţiei, atât pentru modernizarea capacităţii de depozitare, cât şi pentru creşterea capacităţii de decantare, se cifrează la 5,1 milioane de euro.
 
În anul 2007, Societatea Viniviticolă "Cotnari" SA a avut o cifră de afaceri de 24,5 milioane de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.