Un preot din judeţul Bacău îşi „vinde” biserica politicienilor

Preotul paroh din două comune a postat la intrarea în mai multe cârciumi afişe prin care anunţă că oferă susţinere electorală candidaţilor la primărie în schimbul unei case praznicale.

Ion Ghioc, preot paroh al bisericilor „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, din Siretul, şi „Sfântul Ierarh Nicolae“, din Ruşi Ciutea, comuna Letea Veche (judeţul Bacău), a postat, de câteva zile, la intrarea în mai multe cârciumi din zonă, un afiş prin care anunţă că oferă susţinere electorală candidaţilor la Primăria Letea Veche, consilieri locali sau judeţeni.

La schimb, el cere celor înscrişi în cursa electorală să construiască o casă praznicală sau orice altă clădire destinată enoriaşilor, în curtea bisericii. 

 

Continutul afisului este urmatorul: "Episcopia Romanului, Parohia ortodoxa Rusi-Ciutea ofera candidatilor la postul de primar, consilieri locali si judeteni SUSTINERE ELECTORALA indiferent de culoarea politica a candidatilor. Asteptam oferte in vederea sustinerii si colaborarii din partea celor interesati. Eventualele colaborari se vor consfinti printr-un protocol de sustinere si colaborare".
 
Articolul complet în Evenimentul Zilei
Citește și
1 Comentariu
  1. Gheara spune

    Biserica, oricum a fost frate cu Statul intotdeauna.
    Sint doua organizatii „pretene”, de tip mafiot, de tip „trantor” care sug seva tarii, care se ajuta reciproc in marele lor tel comun; sa oblige prostimea, prin impozite, sa se scoale la 7 dimineata, pentru ca ele sa aibe de mancare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.