Iaşi: Motorina de la RATP, sub sechestru

0 8
 
Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi au pus, miercuri, sechestru pe rezervele de motorină ale regiei locale de transport în comun – RATP.
Purtătorul de cuvânt al DGFPJ Iaşi, Maria Ţăran, afirmă că măsura a fost luată din cauza datoriilor pe care regia de transport le are la bugetul centralizat. Acestea sunt în cuantum de 62 de milioane de lei şi s-au acumulat din anul 1997.

Potrivit sursei citate, staţia de combustibil, care este amplasată în zona campusului universitar din Tudor Vladimirescu, a fost pusă sub sechestru de acum doi ani, scoasă şi la vânzare de câteva ori, însă nici un investitor nu s-a arătat interesat să o achiziţioneze întrucât terenul pe care este amplasată aparţine municipalităţii.

Maria Ţăran a spus că DGFPJ Iaşi a pus sechestru şi pe unele autobuze şi tramvaie ale regiei de transport, însă o decizie judecătorească a stabilit că mijloacele de transport nu aparţin RATP, ci municipalităţii.

Directorul RATP, Marcel Ghercă, susţine că au fost puse sub sechestru aproximativ 20 de tone de motorină. El a precizat că în cazul în care nu se va găsi o soluţie pentru alimentarea mijloacelor de transport cu motorină, acestea nu vor mai putea fi scoase pe trasee.

 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata