Vasluieni înşelaţi prin anunţuri de mică publicitate

Mai mulţi vasluieni au fost înşelaţi, în ultimele două luni, prin intermediul unor anunţuri de mică publicate într-un cotidian local.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, prin intermediul respectivelor anunţuri cetăţenii erau informaţi de intenţia unui colecţionar german de a cumpăra maşini de cusut, plata urmând a se face la domiciliul celor care vindeau maşinile.

Suma pe care vânzătorul urma să o obţină era foarte atractivă, variind între 65.000 şi 85.000 lei.

'Unul dintre cei păgubiţi, care a reclamat cazul la poliţie, era posesorul unui maşini de cusut marca Singer şi, văzând anunţul, a sunat la numărul de telefon indicat în anunţ. I-a răspuns o persoană care s-a recomandat a fi directorul unei firme de anticariat din Cluj-Napoca.

Acesta l-a informat pe vânzător că va cumpăra obiectul numai după ce va primi într-un cont BCR suma de 550 lei, necesară pentru întocmirea unor acte notariale, urmând ca la domiciliul acestuia să se deplaseze un reprezentant al societăţii care să facă plata şi să preia maşina de cusut.

Posesorul maşinii de cusut a depus banii în cont, dar reprezentantul firmei nu s-a mai deplasat la domiciliul său. În următoarele două săptămâni, păgubitul a mai luat legătura cu autorul apelând la acelaşi număr de telefon şi de fiecare dată i s-a solicitat să aibă răbdare', se arată în comunicatul IPJ Vaslui.

Reprezentanţii instituţiei au atras atenţia asupra faptului că anunţuri similare au fost publicate şi într-un cotidian central, dar cu alte numere de telefon pentru contact.

 

 

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.