EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Statistica ADAC: mărcile auto germane cele mai sigure din lume

0
 
Conform statisticii ADAC referitoare la defecţiunile constatate la autovehicule, statistică publicata anual, mărcile germane se află pentru al treilea an consecutiv în topul celor mai sigure autovehicule, printre câştigători numărându-se mărci precum BMW, Audi sau Mercedes, dar şi mărci japoneze precum Toyota, scrie revista germana "Die Welt".
 
Conform statisticii ADAC, 6 din cele zece mărci aflate în top provin din Germania. BMW, Audi şi Mercedes sunt reprezentate de câte doua modele în acest top. Pe locul întâi se afla modelele din clasa mijlocie, modelul X3 fiind cotat drept cel mai sigur automobil de teren, în timp ce modelele Audi A4 si A6 se afla printre învingători.
 
Mercedes s-a impus la clasa automobile sport prin modelul SLK, împărţind cu Audi locul întâi la clasa mijlocie.
 
Lista învingătorilor la clasa furgonete mari este completată de modelul VW Sharan. La clasa inferioară şi furgonete mici, Mitsubishi reuşeşte să mai recupereze ceva din terenul pierdut de japonezi, prin modelele Colt şi Space Star.
 

Cele mai multe probleme sunt create, conform ADAC, de partea electronică, 4 din zece defecţiuni fiind cauzate de o baterie defectă sau defecţiuni la sistemul electronic al vehiculului. Pe locul doi se află defecţiunile la sistemul de aprindere (12,7%), în timp ce defecţiunile de motor produc în 7,8% din cazuri o întrerupere prematură a călătoriei cu automobilul, la acest capitol înregistrându-se doar un uşor recul faţă de anul precedent (minus 0,1%).
 
În acelaşi timp, problemele apărute la nivel de roţi şi cauciucuri au crescut la număr cu 7,1% (un plus de 0,4%). Pe lista cauzelor de pană auto se mai află problemele apărute la sistemul de injecţie (6,8%), instalaţia de răcire/încălzire (5,8%), angrenaj/cuplaj (4,6%) şi toba de eşapament (1,9%).
 
Pentru realizarea actualei statistici au fost evaluate datele a 2,55 milioane, din totalul de 3,81 milioane, de pene auto înregistrate, cu care ADAC şi partenerii săi s-au confruntat în 2007. Pentru evaluare au fost luate în considerare maşinile cu vechime între unu şi 6 ani, la care în cel puţin trei ani nu s-au efectuat modificări de structură şi la care s-au înregistrat cel puţin 10.000 de înmatriculări anual pe model.
 
Din statistica ADAC, care se publică din 1978 încoace, reiese că marca Toyota se află pe locul câştigator, cu numarul cel mai mic de defecţiuni, japonezilor reuşindu-le de 34 de ori să producă cea mai sigură maşină.
 
Imediat după Toyota se află Mercedes, cu 32 de locuri "1", urmat de Audi (20 de locuri unu), Mazda şi Mitsubishi (fiecare cu câte 11 locuri unu).
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.