Singurul candidat independent la Primăria Iaşi se retrage din cursă

 
Creatoarea de modă Irina Schrotter a anunţat (duminică, 20 aprilie 2008), într-o conferinţă de presă, că se retrage din cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Iaşi, afirmând că îi va oferi sprijin candidatului PD-L, eurodeputatul Dumitru Oprea.
 
Irina Schrotter a declarat că, deşi se va implica activ în campania electorală pentru alegerile din iunie alături de echipa PD-L, îşi va păstra independenţa politică.
 
"Avem proiecte comune şi am decis să ne asociem eforturile pentru campania candidatului PD-L pentru a nu diviza votul electoratului. Sondajele au relevat că există compatibilitate şi complementaritate între susţinătorii celor două părţi. Este o alăturare de proiecte care are un singur scop: transformarea Iaşului într-o adevărată metropolă a Moldovei. Dorim ca Iaşul să aibă o administraţie care să lucreze pentru interesele cetăţenilor, o echipă de conducere cu viziune şi proiecte de anvergură care să ducă la schimbarea la faţă a oraşului', a spus Irina Schrotter.
 
Liderii PD-L Iaşi au prezentat, la rândul lor, rezultatele unui sondaj CSOP din care reiese că europarlamentarul PD-L Dumitru Oprea se află în topul preferinţelor cetăţenilor în ceea ce priveşte funcţia de primar al municipiului reşedinţă.
 
Potrivit sondajului CSOP, Dumitru Oprea ar obţine 29% din sufragiile electoratului, cu trei procente în plus faţă de actualul primar, Gheorghe Nichita, candidatul PSD. Pe locul trei al aceluiaşi sondaj făcut public de PD-L Iaşi se află Irina Schrotter, candidat independent, care ar fi votată de 20% dintre cetăţenii municipiului, în timp ce ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, candidatul PNL la funcţia de primar, ar obţine doar 5,9% din sufragii. Sondajul a fost realizat în luna aprilie pe un eşantion de 2.000 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,2%.
 
Eurodeputatul democrat-liberal Dumitru Oprea a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că alăturarea Irinei Schrotter echipei PD-L este un câştig, menţionând în acest sens şi faptul că şeful său de campanie Felix Tătaru şi cei ai creatoarei de modă, familia Săftoiu, vor face la Iaşi o "echipă tunată".
 
Gestul creatoarei de modă Irina Schrotter, care până acum a anunţat că va candida ca independent la funcţia de primar al Iaşiului, a fost catalogat de ministrul Cristian Adomniţei ca fiind unul "premeditat încă de la sfârşitul anului trecut".
 

"Consider că a fost un act premeditat. Această acţiune reprezintă parafarea unei negocieri subterane între grupurile de interese din ambele părţi. Grupurile de interese care o susţineau pe Irina Schrotter se vor regăsi acum în spatele tătucului Oprea", a spus, într-o conferinţă de presă susţinută ulterior, candidatul PNL pentru Primăria Iaşi.
 
Pentru fotoliul de primar al Iaşului va mai candida (fără şanse de reuşită) conservatorul Ionel Oancea, care este şi arhitectul-şef al municipiului reşedinţă. De asemenea, social democratul Gheorghe Nichita şi-a anunţat intenţia de a mai obţine un mandat.
 
Relu Fenechiu critică asocierea PD-L – Irina Schrotter
 
Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, afirmă că decizia creatoarei de modă Irina Schrotter de a renunţa la candidatura pentru Primăria municipiului Iaşi este un gest lipsit de coerenţă.
 
Relu Fenechiu a criticat, totodată, decizia creatoarei de modă de a susţine campania candidatului democrat-liberal, Dumitru Oprea. Fenechiu a afirmat că, prin acest gest, Irina Schrotter nu a făcut decât să transforme filiala PD-L dintr-un partid de "bacterii" într-unul "Molotov".
 
"PD-L este un partid care până acum a fost un cocktail de bacterii care azi s-a transformat într-un cocktail Molotov. Este un partid care are pe liste oameni care nu vor face decât să dea foc la fitil pentru a exploda acest cocktail. Mai sunt trei zile până la data finală a depunerii listelor şi ne putem aştepta să îşi mai schimbe trei candidaţi. Este stilul bacteriilor", a precizat Fenechiu.
 
Politicianul consideră că, în prezent, clasa politică locală este lipsită de coerenţă, fapt care se evidenţiază şi din listele PD-L pentru alegerile locale, dar şi prin faptul că până acum PSD Iaşi nu şi-a lansat oficial candidaţii pentru locale.
 
"Lipsa de coerenţă a celor de la PSD şi PD-L şi la formarea listelor arată că sunt lipsiţi de coerenţă în general. Nu au cum să conducă Iaşul cu nişte oameni lipsiţi de coerenţă", a afirmat el.
Citește și
2 Comentarii
  1. ioan spune

    Decizia d-nei Schrotter de a se retrage din ma intristeaza. Nu voi vota nici cu PL-D ul.

  2. Bobo spune

    Cine e Relu F.. si ce a facut el pentru Iasi?Dar Nichita ce a facut pentru Iasi?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.